Aardbeien met geitenkaas

En zo waren wij op bezoek bij Yvonnep en Mart alwaar wij een lunch voorgezet kregen die klonk als een klok. We moesten dus even onze ogen op de borden richten en dat valt niet mee als je in dat prachtige huis bent met een geweldig uitzicht over heel Amsterdam.
Maar het lukte en bij deze een foto van het dessert. Geen recept want als je hier nog een recept voor nodig hebt dan is er geen hoop meer voor je. Ga dan maar kant en klaar halen bij Appie.
Aardbeien met geitenkaas en chocola. Nu was Yvonnep vergeten om suiker door de zachte geitenkaas te roeren. En wat een plezierige vergissing was dat! Een aanrader. Want de zoete smaak van de aardbeien en de chocoladesaus en dan die zo typische zachte geitenkaas gaan geweldig samen.
Hou je van geitenkaas? Laat die suiker dan achterwege. Hou je niet van geitenkaas? Kies dan een ander dessert.

Published by

11 thoughts on “Aardbeien met geitenkaas

 1. ik laat de chocolade weg en eet dan volgens mij heerlijke aardbeien met ongezoete geitenkaaas.
  als ik ietwat teveel consuminder merk ik het wel;-
  aan deze combinatie had in nog niet gedacht.

 2. Ik hou van geitenkaas en van aardbeien, maar aan deze combinatie zou ik nooit aan hebben gedacht. Ga ik uiteraard maken, maar welk wijntje zou hier nu bij gedornken moeten worden. Zurige geitenkaas, fris zoetzure aardbeien en chocolade, moeilijk, moeilijk, wat wijnkeuze betreft !

  Ed

 3. Lijkt me inderdaad zo gek nog niet, een mooie rosé.

  Een rosé met de nodige frisheid en niet al te droog, met een klein restzoetje, zou moeten kunnen !

  Ed

 4. waren het speciaal ‘grote’ aardbeien? ik zie me in de gewone die ik bij de boer haal, nog niet die likjes kaas frotten.. mmm mmm ga ik maken, maar eerst weer op zoek naar de meizoensalade 😉

 5. Nou, likjes kaas… wat je eigenlijk moet doen is de kaas (met de suiker 🙂 door elkaar prakken en wat smeuig maken. Dan in van dat doorzichtige huishoudfolie een rolletje van draaien, uurtje inde koelkast en met een nat mes plakjes snijden.

  En dan de wijn. Mes chers amis… ik heb een verrassend advies: een cremant de bourgogne. Veel kaf onder het koren, dat wel, dus kijk uit wat je koopt!
  Laat het parelen van de onverwachte combi’s.

 6. Of nog gewaagder.. geen suiker maar versgemaken zwarte peper. Klinkt misschien raar maar werkt heel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *