Abrikozenprut


Jam is het zeker niet en je kunt het niet dagenlang bewaren. Maar je moet het eigenlijk helemaal niet bewaren. Niet moeilijk doen met de hoeveelheden. Als je een goede kwaliteit gedroogde abrikozen hebt (Californische bijvoorbeeld) dan hoeft het maar 15/25 minuten te koken. Minder goede kwaliteit kookt iets langer.
Neem een pond gedroogde abrikozen, snij die door de helft en kook ze zachtjes (laten prutten met deksel erop) met drie glazen witte wijn, een glas water en een half kopje suiker. Doe er een kontje van een limoen bij en eventueel een kaneelstokje. Het moet een dikke prut worden. Eventueel wat meer wijn of water erbij doen. Als de prut klaar is dan het limoentje en kaneelstokje eruit en een klein (of groot) glaasje donkere rum erdoor roeren. Meng de hele zwik fijn in een blender (of met de staafmixer) en smeer het op een vers geroosterde boterham (met dik roomboter) of op een warm croissantje (met dik roomboter).
Ook heerlijk in yoghurt of over een bol roomijs.
Natuurlijk ook te maken met pruimen in plaats van abrikozen.

Published by

3 thoughts on “Abrikozenprut

  1. oh, jummie….. wat dacht je van bij frisse maar toch romige yoghurt…. of hoe heet dat ook alweer? Dat Italiaanse… ik kom er nog wel eens op.

  2. Ehm, ik maak hier regelmatige een simpelere (en magerdere ;)) versie van. Nog simpeler? Ja šŸ™‚ Maar ik bedoel zowel qua ingrediƃĀ«nten als hup-snel-klaar.

    50 gr gedroogde abrikozen (= 5 stevige of 6 kleinere) met 1 eetlepel citroensap en 1 dl water afgedekt ca. 3 minuten op 700 watt in de magnetron, iets laten afkoelen en pureren. Naar keuze kun je voor het de magnetron in gaat ook 1 zakje vanillesuiker toevoegen maar dat doe ik nooit want het is zoet zat zo šŸ™‚

    Lekker door – inderdaad yvonnep! – de ochtendyoghurt! šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *