Alle dieten

Het boek Alle DietenEen boek met een zeer logische opbouw en indeling. Het zit uiterst slim en handig in elkaar. 40 diëten die allemaal op dezelfde manier onder de loep worden genomen. Eerst een omschrijving over welk dieet het gaat. Dan de basisprincipes en vervolgens het dieet zelf. Daarna lees je voor wie dit wel geschikt is en voor wie niet en dan de voor- en nadelen en als laatste bijbehorende recepten.
Nu ben ik geen lijner. Van lijnen word je dik. Het is allemaal leuk en aardig als je maximaal 5 kilo wilt afvallen en dan nog kun je dat beter doen door je eetgewoonte, die ervoor zorgt dat je dus teveel kilo’s meedraagt, om te zetten in gewenst eetgedrag. Zoals bijvoorbeeld via de methode van Mooi jezelf zijn. Zeker als je nog jong bent dan kun je op die manier een leven van steeds weer diëten en uiteindelijk toch nog met overgewicht eindigen voorkomen.
Bovendien kan het kiezen van het verkeerde dieet je gezondheid behoorlijk schaden. Maar ja, we zijn nog niet zover dat het volgen van een dieet totaal uit de mode is en dat we allemaal gezond met onszelf omgaan. En daarom zal dit boek bij een aantal mensen zeker erg in de smaak vallen.
Een (broodmagere) vriendin van mij raakte volledig in extase bij het zien van het boek en wilde het direct mee naar huis nemen. Mooi niet want dan krijg ik het nooit meer terug. Zij is zo’n type die denkt dat nu eindelijk DE ultieme oplossing gevonden is en dat die zeker in dit boek zal staan. Is niet waar. Bovendien heb je heel andere boeken (en hulp) nodig als mager niet mager genoeg kan zijn.
Als ik de recensies lees van dit boek van zijn er mannen die dit boek cadeau geven aan hun vriendin omdat zij de dame in kwestie te dik vinden. Zulke mannen kunnen hun vriendin beter een stappenteller geven. Kan ze zien hoeveel stappen ze erover doet om een heel eind bij zo’n man uit de buurt te raken.
De recepten in het boek zijn heel fijn. Niet om mee te lijnen maar gewoon als recepten voor een dag dat je een beetje minder wilt omdat de vorige dag niet zo gezond was. Of om ze op te leuken met dingen die niet mogen in het desbetreffende dieet zodat je een normale en lekkere maaltijd krijgt.
Een boek met heel veel informatie waar ieder maar mee moet doen wat hij/zij wil.
Het boek zelf is overigens een dikke pil.

KokenKoken

Published by

2 thoughts on “Alle dieten

  1. mee eens! te dun is niet goed/gezond, en te dik ook niet. voor beide meestal een psychologische reden met fysische gevolgen. diĆ«ten zijn vaak tijdelijke (wie houdt dat vol?) symptoombestrijders ipv structurele probleemoplossers. meer bewegen en zo vaak mogelijk gezondverstandig eten is de enige echte structurele oplossing. en natuurlijk vooral af en toe zondigen šŸ˜‰
    diƫten zijn lastig en dwingend en nemen een plaatsje in je hoofd in waar andere, plezieriger!, dingen kunnen zitten.

  2. Dit dieetboek is niet alleen het dikste dieetboek dat ik ooit kocht, het is ook veruit het beste. De meest gekende diƫten staan netjes beschreven, met voor- en nadelen, tips, recepten en achtergrond informatie. Een echte aanrader voor wie op zoek is naar een geschikt dieet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *