Als kok in Frankrijk van Bart van Loo

bartvanloo

Het is een schande. Ik geef het direct toe. Maar Bart van Loo ontdek ik dus nu pas. Terwijl zijn boek “Als kok in Frankrijk” al van 2008 is. Nu opnieuw uitgegeven en zodoende zag ik het. Maar ja, ik ben niet zo’n TV (hij was bij DWDD) kijker. Hoe ik dit boek heb kunnen missen is echter een raadsel. Gelukkig krijg ik nu een herkansing.
Een smulboek. Die ene zin op de website van Bart van Loo zegt eigenlijk alles over het boek: “Langs literaire, culinaire en historische paden bereikt Van Loo het summum van eten en lezen.”
Wie van geschiedenis houdt en van eten en van lezen mag dit boek absoluut niet missen. Op iedere bladzijde kom je iets nieuws, iets bijzonders, iets geks of iets wetenswaardigs tegen.
Het leest als een trein (gekke uitdrukking eigenlijk) en sinds ik dit boek gelezen heb wil ik dus ALLES lezen van Bart van Loo. En horen en zien en hebben.
Gekke recepten uit de geschiedenis en bruikbare ook. Waar komt het woord Kalkoen vandaan? Of Turkey? En Huitres? De oorsprong van gerechten. Tafelmanieren (of niet) in vroeger tijden. Het komt allemaal langs.
Het boek boeit van de eerste tot de laatste bladzijde. Van historische culinaire geschiedenis in het begin via voorgerechten, hoofdgerechten en desserts tot de afsluitende hoofdstukken.
Niet alleen de culinaire geschiedenis zelf is boeiend maar ook de manier waarop Bart van Loo schrijft. Dat maakt mij ook nieuwsgierig naar zijn andere boeken. Als je eenmaal Als kok in Frankrijk gelezen hebt ben je verloren.
Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb!

Published by

3 thoughts on “Als kok in Frankrijk van Bart van Loo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *