Amandelflappen voor Grote Mensen

Sinds ik een hele simpele oventhermometer heb ziet al mijn gebak er veel mooier uit. Er bleek een verschil van 20 graden te zijn tussen de temperatuur op de knoppen en de temperatuur in de oven zelf. Dat is nogal wat. Nu had ik dat al in de gaten dus ik zette de oven al wat minder hoog. Maar het is toch voor heel veel gerechten erg goed om precies te weten wat de echte temperatuur in je oven is.

Een heerlijke traktatie deze amandelflappen. Net even anders dan anders.
We laten eerst 2 eetlepels rozijnen wellen in drie eetlepels rum. Paar keer omscheppen.
Vanzelfsprekend hebben we echte amandelspijs en geen goedkope namaak wittebonenrommelzooi. 250 gram amandelspijs in een schaaltje doen met een theelepel kaneel en daar giet je een borrelglaasje rum bij. Lekker smeuïg prakken en als laatste de rozijnen erdoor.
Randen van de bladerdeegplakjes natmaken en in het midden een flinke dot spijs. Dichtklappen en goed aandrukken. Bestrijken met eigeel en eventueel nog wat geschaafde amandelen of suiker erop strooien. Alhoewel dat laatste nog weleens wat te bruin wil worden dus wees daar voorzichtig mee.
Op een bakplaat in het midden van de oven op 200/220 graden.

Uiteraard mag je helemaal zelf weten of je deze amandelflappen-voor-grote-mensen als driehoek vouwt of als ouderwets amandelbroodje. Als je dat laatste doet druk ze dan wel een beetje dicht aan de korte kanten anders loopt je amandelspijs eruit en dat zou toch zonde zijn.

KokenKoken

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *