Antidieetboek van Eetschrijver

antidieetboek

Het is er eindelijk. Het tweede boek van Gerrit Jan Groothedde aka Eetschrijver. Het ANTIDIEETBOEK ofwel afvallen zonder kuren of andere fratsen. Als je Eetschrijver volgt op Twitter of Facebook dan kan het je niet ontgaan zijn dat het boek in de maak was en nu is uitgekomen want in zijn enthousiasme draait hij soms een beetje door. Dat kun je overigens rustig tegen hem zeggen want het maakt hem allemaal niks uit wat anderen vinden.

Maar goed, afvallen dus. Het verhaal van 35 kilo in anderhalf jaar tijd en alle tips, informatie en simpele leefregels die daarvoor zorgden en blijven zorgen staan in dit boekje. Als je (fors) gewicht wilt verliezen dan kun je het absoluut vergeten dat je kunt blijven eten (en drinken) zoals je nu doet en de afgelopen jaren gedaan hebt. Je zult, voor de rest van je leven, een ander eetpatroon moeten aanleren. Daar maakt Eetschrijver geen geheim van. Wie de foto’s van zijn maaltijden op twitter ziet weet al dat het ook in de porties zit. Ik ben nog maar net begonnen in het boekje en zie iets dat mij raakt. Het opgeheven vingertje ontbreekt. Eetschrijver weet maar al te goed hoe het is om met overgewicht door het leven te gaan en hoe de buitenwereld daarop soms reageert. Hij weet ook hoe mensen met overgewicht zichzelf soms niet serieus nemen of dingen wijsmaken die niet waar zijn. Niets erger dan mensen die roepen dat het toch allemaal zo simpeltjes is. “Je eet toch gewoon wat minder? Hoe moeilijk kan dat nou zijn?” Niets van dit al. Hier spreekt iemand die weet hoe het voelt en hoe het is om een gewichtig probleem te hebben.

Je krijgt het verder allemaal voor je kiezen. De ene pagina is een lachspiegel, de volgende een gewone spiegel, de derde een spiegelende etalageruit en ga zo maar door. Goed kijken naar jezelf, je gedrag en de wereld om je heen. Voorbeelden van hoe een maaltijd eruit kan zien en welke keuzes je wel of niet zou moeten maken.

Mooi uitgegeven boekje en vooral even een complimentje voor de vormgevers.  Op de website van de uitgever kun je de eerste pagina’s lezen. Klein adviesje voor alle uitgevers: doe er nou eens de inhoudsopgave bij. Die zorgt ervoor dat mensen een goed beeld krijgen van wat ze gaan kopen. Hoofdstukken als: Wat nou “mag niet”? of “Haal je calorieën uit eten, niet uit drinken”, lachen bij  “Goeroe hier, goeroe daar” of “Het leven is geen strafkamp” staan in de inhoudsopgave en roepen op tot lezen. En ja, o.a. de voedingsindustrie, de obese wereld om ons heen en de supermarkten krijgen een draai om de oren en daar leer je dan ook weer van.

Een exemplaar van die boekje is verloot onder de reacties die hieronder en per mail zijn binnengekomen.
De winnaar is: Mirel. Van harte gefeliciteerd!

 

Published by

10 thoughts on “Antidieetboek van Eetschrijver

 1. Nu weer op het punt om de WeightWatchers te gaan doen voor de zoveelste keer. Mijn hele leven ben ik structureerl 5 kg te zwaar. Dan ga ik weer lijnen en dat lukt, maar vasthouden lukt niet, omdat ik alleen maar weet hoe te lijnen en niet om op gewicht te blijven.

 2. Ik wil niet diëten wat ik moeilijk vind ,en daarna weer aankomen wat meestal wel gebeurt. Moedeloos word je er van.
  Hopelijk is dit boek iets voor mij

 3. het lijkt erop dat dit boekje anders is dan de anderen,mijn nieuwsgierigheid is gewekt.
  Alles wat ik de afgelopen jaren heb gegeten,daar heb ik geen moment spijt van want ik heb er enorm van genoten.Maar de overtollige kilo’s die ik gewoon niet nodig heb, blijven hardnekkig zitten wat ik ook doe aan sport of dieet.Weg ermee,boek kom maar,ik ben er klaar voor.

 4. Als ik het boek win geef ik het aan mijn dochter.
  Ze heeft al jaren problemen met haar gewicht, misschien helpt het haar asl ze dit boek krijgt.

 5. Omdat ik GEK ben op eten! En omdat ik nooit dieet, want dat past niet bij me. Maar na 3 kinderen zitten er stiekem toch behoorlijk wat kilootjes aan die niet weggaan. Eten is zo’n deel van mij (de gezelligheid, de waardering voor m’n kookkunsten, de smaken. Alles. Ik ben eraan verslaafd). Dus dat boek van Eetschrijver lijkt me behoorlijk inspirerend.

 6. Tsja, omdat er toch echt iets moet gebeuren!
  Ik ben afgelopen jaren erg ziek geweest. Daardoor minder kunnen bewegen en ook vaker zondigen of een tweede keer opscheppen. Dat in combinatie met medicijngebruik heeft ervoor gezorgd dat ik fors in gewicht ben toegenomen.
  Ik voel me er niet lekker bij en wil graag iets aan mijn overgewicht doen….
  Qua bewegen ben ik nog steeds erg beperkt. Maar ik zou graag afvallen waardoor ik me weer lekkerder hoop te voelen…

 7. Omdat mijn tijdlijn al vol staat met hormoonfactor, -broodbuik -en juice posts. Daarbij ik graag een gezond voorbeeld geef aan mijn zoons. Ook kan ik misschien mijn moeder het boek uitlenen. Een boek kan drie generaties beïnvloeden… daar ben ik benieuwd naar!

 8. Ja, het boek van de eetschrijver, dat was me zeker niet ontgaan op twitter.
  35 kilo minder en nog steeds de EETschrijver zijn dat klinkt zeer goed.
  Want natuurlijk begin ik morgen met minder/gezonder/lichter te eten en straks na fie vakantie/verjaardag/feestje doe ik het echt…
  Tja ergens wil ik wel afvallen met een bmi van 31 ook geen overbodige luxe maar dat eten blijft zo lekker en er is steeds een smoes en ik ben allergisch voor dat vingertje..

 9. Eindelijk een boek waarbij je geen moeilijke producten moet kopen en waarbij je ook geen honger hoef te lijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *