Antipakjesavond 2011 – Goulash

Antipakjesavond We hebben een paar vrolijke supermarktbezoeken achter de rug. Nou ja, vrolijk. Ik werd er ook wel wat somber van. Normaal gesproken lopen wij de kant-en-klaar (hierna te noemen de KEK) voorbij. Maar op 4 december vieren we de door Koken met Karin uitgevonden antipakjesavond en we beginnen vandaag zelfs met een heuse antipakjesavond-estafetteweek.
Ik heb ervoor gekozen om geen nieuw recept te plaatsen maar jullie simpelweg te verwijzen naar mijn onvolprezen, makkelijke en overheerlijke recept voor Goulash en wat meer te vertellen over het KEK zakje dat ik kocht. Nee, ik heb het niet gebruikt. Maar je moet zo’n KEK kopen om te weten te komen wat er allemaal inzit.
Op de website van de fabrikant, Honig in dit geval, zul je dat namelijk niet terugvinden. Erg jammer vind ik dat. Als je de consument volledig wilt informeren dan is het een kleine moeite om de kleine lettertjes op een doosje/pakje/zakje op je website te zetten. Ook fijn voor mensen die speuren naar stoffen waar ze allergisch voor zijn.

Het is me gelukt om de piepkleine lettertjes op de verpakking te ontcijferen. In zo’n zakje zit: Tarwebloem, glucosestroop, zetmeel, specerijen (paprikapoeder, laurier, kruidnagel, cayennepeper), zout, groenten (tomaat 6%, ui), rijstebloem, bouillonpoeder (soja), aroma’s (bevatten melk, gerst), smaakversterkers (E621 en E635), kruiden (knoflook, bieslook), geharde plantaardige olie, plantaardig vet. Een zakje bevat zo’n 325 kcal.
Tijdwinst is er niet mee te behalen want het vlees zal toch gaar moeten stoven en je moet er ook nog van alles zelf bijdoen dus wat is dan het nut van zo’n KEK? En reken maar dat zelfgemaakt eigenlijk nog simpeler is en veel lekkerder.

Tip voor de aanstaande Sinterklaasavond:
Maak ergens de komende dagen een grote pan Goulash. Dag van te voren of invriezen. Op de Sintzijnverjaardagsdag wordt er over het algemeen veel gesnoept. Veel zoetigheid en later weinig trek meer in een behoorlijke maaltijd maar wel trek in iets hartigs.
En dan komen wij dus uit de keuken met onze geweldige Goulash!!! Niks tafeldekken of koken. Alleen opwarmen (nog lekkerder dus). Allemaal een grote (soep)kom in je handen en fijn vers stokbrood erbij. Iedereen blij.

Published by

3 thoughts on “Antipakjesavond 2011 – Goulash

  1. Geweldig weer! Ik ga er ook altijd prat op dat ik tegen pakjes, zakjes en weet ik het wat ben. Toch gebruik ik meer zakjes dan me lief is…. *bloos* bijvoorbeeld gehaktkruiden, hacheekruiden… en waarom? Denk gemaktzucht, wat mijn kruidenkastje puilt uit van alles en nog wat, dus zou het net zo makkelijk zelf kunnen kruiden. Nog meer pakjes, zakjes en potjes consuminderen dus.

    1. I never made the slsthgeit pretense of holding myself above the fray. I like the fray. You were the one telling other people to give it a rest while yourself doing anything but that.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *