Appelmeisje

Alweeeeeeeer een appelding. Dit noemen wij een appelmeisje. We kochten ze eens bij een bakker op Schiermonnikoog en die noemde het een appelmeisje. Dus doen wij het ook. Als je bladerdeeg in de vriezer hebt en buiten de vriezer appel, suiker en kaneel dan heb je altijd binnen 10 minuten iets heel lekkers bij de thee of koffie.
Bladerdeegplakjes door de helft. Bij mij kunnen er 8 (halve) in de oven. Vervolgens meng ik 3 eetlepels suiker met een theelepel kaneel. De halve plakjes met de kleffe kant in de suiker/kaneel drukken en op de bakplaat (met bakpapier) leggen met de suiker naar boven. Appels schillen en in schijfjes snijden en op de plakjes leggen. De oven staat inmiddels op 200/220 graden. In het midden zetten en kookwekker op 10 minuten.
Maar wel in de gaten blijven houden want het gaat snel. Ik strooi geen suiker/kaneel op de appel want dan krijg je zwarte randjes. Wel bestrooi ik ze later met poedersuiker. Heel vers opeten.
Het is echt zo’n snel snel vlug vlug lekkertje dat je zo gemaakt hebt.

Overigens ook heel lekker als dessert. Bolletje ijs erbij en klaar ben je.

KokenKoken

Published by

6 thoughts on “Appelmeisje

  1. De meneer in dit huis vindt appel lekker, maar is er allergisch voor. Appel uit de oven kan wel, dus: lekker receptje weer!

  2. Nadat we gisteravond hadden gesmuld van de asperges met een gekookt aardappeltje, ei, achterham en gesmolten boter, vond ik dat een kop koffie na het eten moest kunnen. Maar ja daar wilde we behalve een ‘poire william’ nog wel iets bij.
    Dat werd het appelmeisje. Helaas hadden we geen appel in huis. We hebben er maar banaan op gedaan. Dat was ook heel lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *