Asperges invriezen

En zo zaten wij, met dank aan de gulle gever, op zaterdag aan de keukentafel met een hele, hele, hele grote berg asperges. Ik eet ze nog altijd het liefst met gerookte zalm en zo’n ontzettend dikke warme hollandaisesaus. Die maakt De Man door eindeloos boter en eidooiers met wat limoensap te kloppen in een schaal die op een pan kokend water staat. Zalig gewoon.
Kleine gebakken aardappeltjes erbij en een mooi flesje open. Het kan niet beter.
Nu kun je moeilijk een aantal kilo’s asperges in één keer opeten en dus gaat de rest de vriezer in. Kan dat dan? Ja, anders zou ik het niet doen natuurlijk.
Asperges dik schillen, kontje eraf (zoals bij mij ook zou moeten) en in de vriezer. De kneep zit hem in het bereiden als ze uit de vriezer komen. Nooit eerst ontdooien! Altijd zo uit de vriezer het kokende water in. Water weer aan de kook brengen en drie minuten koken en dan 15 tot 20 minuten in het hete water laten staan.
Het is het laatste weekend dat asperges gestoken mogen worden dus rennen!

Published by

3 thoughts on “Asperges invriezen

  1. ik probeerde gisteren, dus net op de valreep, nog een nieuw recept uit met asperges: in een ciabattabrood met gerookte kip, kerriesaus en peterselie. Het was heerlijk.

  2. Nooit geweten! Maar met soepstukjes doe ik feitelijk hetzelfde…. Ik ga eens even verder kijken wat je hebt, ben even weggeweest maar zag wel dat je een regelmatige leverancier bent van bezoekers op mijn website. Leuk hoor en dank je wel daarvoor!
    Tot verderop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *