Asperges met hollandse garnalen en basilicumsaus

Foto en idee: Bea van Duo Damesmode in Gouda

Grote kans dat naar aanleiding van dit asperge-eetidee de aspergepolitie met loeiende sirenes dit blog binnen komt stuiven. Want volgens de aspergepolitie mag je asperges uitsluitend eten met zaken als gesmolten boter, hollandaise saus, beenham, gerookte zalm of eventueel verse zalm.
Alle andere combinaties lopen het risico een aspergepolitie afkeuring te krijgen.
Maar wij zijn niet bang dus geef ik jullie deze heerlijke combinatie graag door. Niet alleen de hollandse garnalen passen geweldig bij de asperges maar vooral ook die basilicumsaus.
Simpel te maken door heel veel basilicum door de keukenmachine c.q. de blender te draaien samen met 2 eetlepels water, 1 eetlepel citroensap en 1 ei. Dat meng je dan vervolgens door 125 gram gesmolten boter (dus toch ja!).

Het is heerlijk. Nou ben ik gek op basilicum dus dan is het al snel goed. Ik zit erover te denken om de boter eens te vervangen door geklopte room.
Maar eerst maak ik de saus zoals hierboven in combinatie met asperges en hollandse garnalen. Niet bang zijn van de aspergepolitie.

De basilicumsaus is overigens ook heel fijn bij andere groente en als je wat saus over hebt dan lekker door de pasta doen.
Oh ja, en dat kleine aardappeltaartje rechtsboven? Daar kom ik binnenkort op terug.

KokenKoken

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *