Aubergine met gehakt in pittige knoflooksaus van Lee Kum Kee

leekumkee

Nee, we doen niet aan pakjes en zakjes maar voor Oosterse/Aziatische heerlijkheden maak ik graag een uitzondering. Daar zit vaak zo’n bijzondere smaak aan dat een zakje heus wel mag.
Zoals jullie weten, want daar maak ik geen geheim van, krijgen wij foodbloggers nog weleens iets om te proberen en er dan over te schrijven om de consument te informeren. Dat laatste is overigens geen verplichting.
Zo kreeg ik van Lee Kum Kee een flesje oestersaus en een paar zakjes saus om authentiek Chinese gerechten mee te maken. Bij Lee Kum Kee hebben ze, heel lang geleden, de oestersaus uitgevonden en deze geldt als de beste oestersaus ter wereld en wordt in heel veel vooraanstaande restaurants gebruikt.

Wij kozen voor de “Spicy Garlic Eggplant” sauce. Ofwel aubergine in pittige knoflooksaus. Het recept staat (ook in het Nederlands) achterop het zakje. Ik las dat zo eens en het leek mij voldoende voor een kleine Chinees met een heel klein bordje. Attentie dus, let op de hoeveelheden. Die heb ik aangepast maar wel één zakje gebruikt en dat is meer dan genoeg want het is een smaakbom.

Voor twee personen snij je één grote of twee kleine aubergines in blokjes. In een hapjespan of wok bak je de aubergine in flink wat olie tot ze gaar is. Dat duurt zo’n 15/20 minuten. Dan doe je er 150/200 gram gehakt bij en blijf je roerbakken tot het gehakt ook gaar is. Dan scheur je een zakje Spicy Garlic Eggplant open en doet dat bij de aubergine/gehakt. Vervolgens hoor je vanuit de andere kant van het huis “wat ruikt dat lekker!”.

Het rook inderdaad verrukkelijk en zeer authentiek Chinees en het leuke was, zo smaakte het ook. Met witte rijst erbij hebben wij hier zeer van gesmuld. Overigens is het goed pittig en al lijkt zo’n zakje weinig, het is heus voldoende. Wil je dit gerecht maken zonder vlees? Neem iets meer aubergine en laat het gehakt weg. Dan heb je nog altijd een heel bijzonder gerecht. En volgens mij kan het niet anders dan ook erg lekker zijn met boontjes of gemengde groente.

Sauzen van Lee Kum Kee zijn er in alle soorten en maten. Er is ook een Zoetzure saus voor varkensribbetjes die je natuurlijk ook uitstekend kunt gebruiken bij kip of karbonade. Er is een saus voor citroenkip. Een saus voor tomaten/knoflookgarnalen. En in potten en flessen vind je nog veel meer heerlijke sauzen, marinades en dressings. Ik ben fan!

Lee Kum Kee op Facebook.

Published by

8 thoughts on “Aubergine met gehakt in pittige knoflooksaus van Lee Kum Kee

 1. Ja voor deze zakjes kies ik ook wel eens. Bovendien zit er bijna nooit mel meer in dan de kruiden. Zal eens opletten bij de toko naar dit merk. Ook leuke FB pagina

 2. altijd lekker en leuk over zoiets te lezen maar een linkje naar verkoopadressen zou wel heel fijn zijn! anders blijft het bij droogverlekkeren in Kneuterdorp….

  1. Hi Elbert, Culinette heeft je vraag eigenlijk al beantwoord. De Lee Kum Kee producten zijn te koop bij verschillende Albert Heijn vestigingen in Nederland en bij de toko. Wij kunnen kijken wat de dichtstbijzijnde Albert Heijn met Lee Kum Kee producten bij jou in de buurt is. Dan hoef je ons alleen even de plaats door te geven. Het beste kun je via Facebook een bericht sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

   Vriendelijke groet,

   Lee Kum Kee NL

   1. dag Kum Kee
    wat slim – en sympathiek – om blogplaatsingen te blijven volgen!
    Ik heb mezelf ooit ge-ontFacebookt maar zal eens opletten bij naburige AH’s.
    Ik begrijp dat het zakjes zijn maar moet toch even mijn (en velen met mij, Culinette?) weerloosheid tegen ‘schattige’ blikjes vermelden. Pimentón en zo…
    Zó fijn om te hebben, i.t.t. bijv. glazen potjes van Conimex en de gebruikelijke keukenkruidenboeren…

 3. Dat is niet zo simpel Elbert. Want men zegt dat dit merk te koop is bij Albert Heijn en dat is weliswaar ook zo als je je boodschappen thuis laat bezorgen maar in de winkel moet het nog een beetje op gang komen. Grote toko’s hebben het vaak wel en uiteraard is het online te vinden.

  1. ach, het nodigt weer eens uit tot zelf wat improviseren. overigens heeft onze jumbo verrassend veel exotisch spul voor ons witte dubbelmodaaldorp.
   en het was ook weer eens tijd voor aubergine met gehakt. van de slager, dat wel natuurlijk. dank voor de tip!

 4. Ongelooflijk dat er in zo’n klein zakje zulke authentieke en heerlijke smaken verborgen gaan. Echt een super product, ik eet het zeker een keer per maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *