Aubergine tonnato

Op de menukaart zet je natuurlijk de echte naam: La tonnata di melanzane. Dat klinkt nietwaar? De vleesloze tegenhanger van Vitello tonnato. Handig voor als er gasten komen die wel vis maar geen vlees eten.

Maak eerst de saus. Kan in een blender doch de staafmixer werkt hier ook prima. Meng 100 gram tonijn uit water (goed uitgelekt) met 2 el wijnazijn (rood of wit), 4 el kappertjes, 2 el tomatenpasta of puree en 6 of 7 el dikke mayonaise. Mix het tot een dikke saus. Als het te dik is kan er wat ijskoud water bij.

De saus kan, tot de gasten komen, in de koelkast. Haal hem er wel bijtijds uit want hij moet op kamertemperatuur zijn. Op het laatste moment snij je dunne plakken van de aubergine en smeert ze in met olijfolie. Grillen in de grillpan of gewoon bruin bakken in de koekenpan. Netjes op een bordje, beetje tonijnsaus erover en garneren met nog wat tonijn, ansjovis en zwarte olijven.

Published by

2 thoughts on “Aubergine tonnato

  1. Ik heb dit vandaag gemaakt….
    Heerlijk! Het smaakte nog beter dan ik had gehoopt.
    En als reactie op yvonnep:
    Dit kan je echt het hele jaar door eten, met een kleine portie is dit een heel mooi voorgerecht in een kerstmenu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *