Natuurlijk kun je aubergines marineren in van alles en nog wat voor je ze op de BBQ knalt. Weet ik ook wel. Maar toch zet ik de marinade van De Man hier. Ik wil het gewoon niet vergeten voor de volgende keer.
Voor één grote aubergine meng je 6 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook, sap van een halve limoen en de geraspte schil daarvan, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing en wat peper en zout.
Snij de aubergine in dunne plakken en smeer aan alle kanten goed in. In een schaal en eventueel de rest van de marinade er nog overheen. Minstens 2 uur in de koelkast laten trekken voor het roosteren op de BBQ.
Volgende keer nemen we 2 aubergines.
Op de foto staan ongemarineerde aubergines die in de grillpan gaan. De foto van de gemarineerde uit het recept hierboven kom ik vast nog wel een keer tegen ergens.
ik ga het in de grillpan proberen. geen olie in de pan dan maar de aubergine insmeren met (veel) olie.
Van een lelijk bord kan je vaak lekkerder eten dan van een mooi bord.
het gaat erom wat er op ligt, ( geld trouwens voor ons hele bestaan )
Met vriendelijke groet.
Lex de Ruijter.
aubergines…mmmm
lekker recept, alleen het ruikt minder, voeg er ook eens pindakaas aantoe!