Aubergineschotel met mozzarella

Eervolle vermelding slechtste foto van het jaar verkiezing

Deze aubergineschotel maakten wij gisteravond en dat zal niet de laatste keer zijn. Wij bakten de plakken aubergine in ruim olie en dat maakt de schotel behoorlijk machtig en vet. Je kunt de aubergineplakken natuurlijk ook insmeren met olie en in de grillpan bakken. Dat doen we volgende keer. Ik geef de hoeveelheden voor vier personen. Maak een saus van 1 ui, 2 knoflooktenen, 2 selderijstengels, 1 wortel (alles fijngesneden) en 400 gram tomaten uit blik. Smoor dit alles in olie en doe er wat oregano bij. Na zo’n 20 minuutjes haal je de staafmixer erdoor en heb je een heerlijke saus. Tip: maak een dubbele hoeveelheid (of nog meer) en vries wat over is in.

Bak nu de 3 aubergines in plakken in olie of in de grillpan. De plakken laag om laag met de tomatensaus in een ovenschotel en afdekken met mozzarella. 25 minuten in de oven op 190 graden. Meer dan een groene salade hoeft er niet bij.

Published by

One thought on “Aubergineschotel met mozzarella

  1. Dit was echt een heerlijk recept! Heb ook de aubergineplakker ingesmeerd met olijfolie en vervolgens gegrilled. Super lekker.
    Ook het sausje is door de verse ingredienten zeer smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *