Aziatische biefstuk

Image by tomwieden from Pixabay

Krijg je eters dan wil je soms iets bijzonders op tafel zetten zonder dat je op het laatst een uur in de keuken staat. Dat kan. Het geheim van deze Aziatische biefstuk is het marineren. Dat moet echt langer dan 4 uur. Liefst een nachtje in de koelkast laten staan maar je kunt het ook ’s ochtends maken. Voor vier personen snij je 750 gram biefstuk in repen. Maak een marinade van 2 tenen uitgeperste knoflook, 50 gram gemberbolletjes fijngesneden, 3 eetlepels van de gembersiroop uit dezelfde pot, 4 eetlepels donkere soyasaus, 125 ml medium sherry, 4 eetlepels vleesbouillon, 2 eetlepels ketjap manis.

Roer het vlees goed om in de marinade en zet in de koelkast. Door de sherry krijg je straks heel mals vlees. Niet weglaten dus. Halverwege het marineren nog een keertje omroeren. Op het laatste moment haal je het vlees uit de marinade. Doe de marinade in een klein pannetje en kook het een beetje in (5 minuutjes). Roerbak de biefstukreepjes in een hete wok (4 minuten) en giet er dan de ingedikte marinade bij. Goed doorwarmen en het kan op tafel want in die tussentijd heb je de vooraf gekookte rijst gloeiend heet gemaakt in de magnetron (ook 5 minuten).

Tip: kook de rijst samen met twee eetlepels geraspte kokos en bestrooi het geheel met vooraf geroosterde sesamzaadjes. Lekker met boontjes.

Published by

5 thoughts on “Aziatische biefstuk

  1. Dit lijkt mij verrukkelijk!! Ga het morgen zeker maken. Alleen de rijst zou ik niet met de geraspte kokos koken maar met wat kokosmelk (dus kokos wellen in heet water, even laten staan en dan uitpersen) en wat zout.

  2. Persoonlijk vind ik de gemberbolletjes (die ik puur echt heerlijk vind) niet lekker in dit recept. Ik zou kiezen voor (een schijfje) verse gember, heel fijn gehakt. En dan de ketjap manis weglaten. Ik vond het geheel veel te zoet. Ik hoop dat je deze ‘kritiek’ niet vervelend vindt? Het is in elk geval niet vervelend bedoeld.

  3. Persoonlijk vind ik de gemberbolletjes (die ik puur echt heerlijk vind) niet lekker in dit recept. Ik zou kiezen voor (een schijfje) verse gember, heel fijn gehakt. En dan de ketjap manis weglaten. Ik vond het geheel veel te zoet. Ik hoop dat je deze ‘kritiek’ niet vervelend vindt? Het is in elk geval niet naar bedoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *