Banana pancakes uit het boek Gezondigen

bananenpannenkoekjes

Het leuke van een opdrachtgever die zelf uitmaakt welke boeken je krijgt om te recenseren is dat je in het bezit komt van boeken die anders aan je aandacht ontsnapt zouden zijn. Of boeken die je zelf niet zou kopen. Niet omdat ze niet leuk zijn maar omdat je als boekrecensent wel een hele goede reden moet hebben om ook zelf nog boeken aan te schaffen. Overigens bedenk ik die redenen dagelijks en zonder problemen. Het boek Gezondigen van Kim, Rianne en Judith kwam dus bij toeval in mijn bezit. Volgens de tekst op de cover is het Verfrissend én verrukkelijk: Gezond en zondig zonder consessie in één boek.

Met het woord Gezondigen bedoelen de dames dat je prima kunt zondigen als de basis maar gezond is. Goed voor jezelf zorgen, lekker bewegen en op tijd ontspannen en gezond eten. Maar sla vooral niet door en laat je niet van de wijs brengen door alle hypes. Enfin, meer over dit boek volgt later maar ik kan je nu al vertellen dat het een heel lekker boek is met heel veel gezondigende recepten.

Wij maakten de banana pancakes. Te simpel voor woorden. Voor ongeveer 12 stuks (dat werden er bij ons 8) doe je 2 bananen en 4 eieren in de blender, staafmixer of keukenmachine en mengt dat tot een glad beslag. Eventueel kan er een beetje kaneelpoeder bij. Wil je iets dikkere pannenkoekjes dan doe je er wat bakpoeder bij. Wil je ze meer ‘pannenkoekerig’ hebben dan doe je er bloem en wat melk bij.
Deden wij niet. Wij deden de banaan en het ei. Overigens kun je de bananen ook fijnprakken en dan met een garde de eieren erdoor kloppen.

Bak kleine pannenkoekjes (eigenlijk banaanomeletjes) in boter en hou ze even warm tot de smulpartij kan beginnen.
Wij aten ze met boter, poedersuiker en ahornsiroop. Op zondag mag dat. Wees niet eigenwijs en bak kleine pannenkoekjes. Liefst in zo’n bakring. Als je ze te groot maakt krijg je ze moeilijk omgedraaid. Dat zal beter gaan als je er bloem en melk bij hebt gedaan.

Een meer dan verrukkelijk ontbijt dat zeker vaker op tafel komt. Maar niet alleen als ontbijt want hier komen de onmisbare en briljante aanvullingen van Culinette zelf. Doe een snufje zout in het beslag. Dat zal de smaak ten goede komen.
Deze banana pancakes zijn vast ook nog heerlijk als je ze de volgende dag in je lunchtrommeltje aantreft.
Een vooraf uitgebakken plakje spek erop zal een traktatie zijn.
Bak eens een stapel van deze banana pancakes en leg ze netjes op elkaar met wat poedersuiker ertussen, aandrukken en in punten snijden. Dan even in de magnetron. Bol vanilleijs ernaast en BAM. Een topdessert.
De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een heel erg fijn boek. Uitgeverij Karakter Culinair

Published by

One thought on “Banana pancakes uit het boek Gezondigen

  1. Dit eten wij regelmatig. Heerlijk. Ook alleen banaan en ei. Maar met wat honing en/of rood fruit ook ernstig lekker. En ja, ik kan je verzekeren dat ze de volgende dag en koud ook lekker zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *