Bananenyoghurt met koffiefudge en noten

Foto: Wijnschrijver PdeB
Foto: Wijnschrijver PdeB

Een uitermate smakelijk dessert voor een gewone dag maar net zo goed als afsluiting van een fijn diner. Serveren in mooie dessertglazen of grote wijnglazen.

Snijd een banaan in dunne plakjes en prak een tweede tot moes. Meng dit voorzichtig met 500 gram dikke Griekse yoghurt. Vul hiermee de glazen. Meng 80 à 100 gram rietsuiker goed met 2 volle theelepels oploskoffie. De poedervariant en niet de korrels. De oploskoffie maken we niet aan met water maar mengen het gewoon droog met de suiker. Verdeel dit mengsel over de yoghurt. Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.  Na een uurtje of 3 blijkt het suiker/koffiemengsel heel verrassend omgezet te zijn in een dikke zoete koffiefudgesaus!

Hak de 50 gram walnoten fijn, maar houd enkele gave hele (nou ja: halve) exemplaren achter. Rooster ze even in een klein pannetje en strooi ze er bovenop. Doe er eventueel een toefje slagroom op. Garneren met een halve walnoot.

Variant: Iets ‘luxer’? Doe dan een scheutje vanillelikeur (Galliano) door de bananenyoghurt – heerlijk! Er mag een fijne dessertwijn bij.

Published by

4 thoughts on “Bananenyoghurt met koffiefudge en noten

  1. Was buitengewoon smakelijk. Alleen oploskoffie in korrelvorm in huis; geen probleem draai hem even door de kruidenmolen of door de vijzel. Het was stil aan tafel; als de katjes muizen, dan mauwen ze niet!!!

  2. Dat was erg lekker. Ik ga het nogmaals maken en doe er dan ook een klein beetje cacao doorheen; en ik had hazelnoten in huis. Ook prima!
    Dank voor dit verrassende en makkelijke recept.

  3. Dit recept al een paar maal gemaakt, ook voor een familiediner. Het was een succes. Het is dan ook super lekker. Deze blijft op het repertoire.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *