BBQ tips

Zullen we er wat BBQ ideetjes ingooien? Vis op de BBQ wordt vaak in aluminiumfolie verpakt en dat vind ik toch altijd wel jammer. Dan kun je het net zo goed in de oven klaarmaken. Probeer eens een stevig stuk vis zoals zeewolf, zalm of tonijn in een plak parmaham/ardennerham te rollen. Insmeren met olie en je hoeft niet bang te zijn dat het uit elkaar valt. Natuurlijk kun je het op deze manier ook aan stokjes rijgen. Ook lekker op deze manier zijn blokjes courgette, kerstomaatjes en andere groente. In een plakje ham of mager spek rollen en champignons ertussen. Zalig.

Eén van mijn favoriete dingen op een BBQ is een stuk schuin afgesneden stokbrood insmeren met olie en op de grill leggen. Als de ene kant bruin is dan omdraaien en op de bruine kant een klein puntje geitenkaas, brie of camembert leggen. Je begrijpt wat er dan gebeurt. De kaas smelt en met een gegrild tomaatje erbij is dat een delicatesse.

Kip leggen we natuurlijk alleen op de BBQ als het al gaar is. Koken dus die poten of drumsticks en pas daarna marineren. En we mogen af en toe best een beetje ongezond doen want tenslotte zitten we toch al aan de kruidenboter en sausjes. Dus vraag ik aan de slager of hij een onsje of twee katenspek (voor op brood) wil snijden en dan wat dikker dan normaal. Heerlijk zo’n plakje op de gril erbij en zeker samen met een dikke plak ananas ingesmeerd met honing en olie. Fruit is trouwens ook prima te grillen. Probeer eens een halve peer en uiteraard met de snijkant naar beneden.
Maar dat stokbrood met die kaas ……. mmmmm vanavond weer.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *