Beenham met gesmoorde uitjes in honing/mosterd

Beenham. Hoe doe je dat eigenlijk? Blijf lezen en ik vertel het je.
Veel mensen piekeren over hoeveel tijd in de oven en het hoe of wat. Je bent niet de enige. Onthou dit: voor ieder ons 10 minuten in de oven op 160 graden. Klaar!
Oké, oké, dat kan iets uitgebreider.

Beenham insmeren met olie, kruiden (tijm, rozemarijn ofzo) en peper en zout. Heel even rondom aanbraden in een koekenpan en dan in een ovenschaal leggen. Oven gaat inmiddels op 200 graden (niet piepen, doorlezen!)
In dezelfde koekenpan smoren we een heel fijngesneden uitje of twee met knoflook. Als dat zacht is, een eetlepel grove mosterd en een eetlepel fijne mosterd erbij en een eetlepel honing. Als het nodig is klein scheutje witte wijn om er een dikke saus van te maken.
Die saus gaat over de beenham. We schuiven hem in de oven en zetten dan de oven terug naar 160 graden (zie je wel?).

Ik had een beenham van 650 gram en ik heb hem een uur in de oven gelaten. Wel tussendoor een aantal malen de saus weer over de ham scheppen. Na een uur kan de oven terug op 50 graden en zet je de deur een stukje open.
Dan maak je rustig de rest van de maaltijd af en kan de boel op tafel.

 

Published by

One thought on “Beenham met gesmoorde uitjes in honing/mosterd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*