Beste Johannes

Het boek Beste Johannes

Je bent een fan of je bent het niet. Zijn boeken zijn voor mij vrijwel hetzelfde als een heel spannende thriller. Als ik erin ga lezen kom ik er bijna niet meer uit los.
Wie van alles wil weten over het boek Beste Johannes – Culinaire vragen aan Johannes van Dam – zoekt maar even op google. De titel lijkt me duidelijk genoeg. De vragen en vooral de antwoorden zijn interessant, wetenswaardig en leuk. Van mij had het nog wel wat dikker mogen zijn maar ik kan me zo voorstellen dat er nog weleens een tweede deel komt.
Want het is gek maar juist het lezen van zo’n vraag en antwoordboek roept weer nieuwe vragen op. Heerlijk boek waar ik veel van opgestoken heb.
Blijf ik nog wel met een piekertje zitten waar het boek helaas geen antwoord op geeft. Dat piekertje gaat over de foto op de cover.
Is dat echt de keuken van Johannes van Dam? Of is hier een humoristisch mens aan het werk geweest. Wat een zooitje!!! Het grote kiloblik Ghee open en het stuk parmezaan. En alles open en bloot. En vies die keuken! Overal kringen, vlekken en overjarige plakplekken.
Dit kan NIET waar zijn. Laat iemand mij alsjeblieft vertellen dat dit een grap is. Ik raak niet uitgekeken op die foto en vraag me af wat er dan allemaal achter die potjes en busjes leeft op die planken. Een hele aparte wereld met eigen inwoners moet dat zo onderhand zijn. Je verwacht dat er ieder moment iets kan gaan bewegen of dat er knaaggeluidjes uit de kastjes komen. Ik zou zijn toilet weleens willen zien. Genoeg!
Zijn boeken zijn om te smullen. Dat is een feit.

Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
ISBN 9789038894126

Published by

5 thoughts on “Beste Johannes

 1. Het is een nepfoto van Johannes, de man kan namelijk niet meer op zijn benen staan. Hij kookt zittend, wat bleek uit een tvserie over hem.

 2. Tja, als je in zo’n bomvolle keuken kunt werken en dan toch de meest
  bijzondere gerechten, met smaak aan je gasten kunt serveren, is de
  naam misschien niet goed begrepen…

  Wellicht geen Johannes van Dam, maar Johannes Kazan!
  (Als je van konijn houdt…)

  Ik neem er mijn “hoge hoed”voor af!!!

  RUIG.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *