Biefstuk van de haas met contorni

Biefstuk van de haas met contorni

Gastblog van Yvonne Philippa

Wij zijn dus wild van wild, maar we hebben niet altijd tijd en zin om uren in de keuken te staan. Of een pannetje uren op het vuur te laten pruttelen. We gaan dus eens voor iets anders.
De wildhandelaar in de straat weet het wel: dan moet je biefstuk van de haas hebben. Dat zorgt nog even voor wat verwarring. De man bedoelt dus van een echte haas, zo eentje die door het veld rent met Pasen, een rugfilet. Super mager, donker, een echte wildsmaak, snel klaar en duur. Het was voor een zondag, dus het mocht.

Klaarmaken is een fluitje van een cent. Droogmaken en rood-rosé bakken (doe maar in roomboter voor een keertje) in 4-5 minuten. De dunne stukken zijn eerder klaar dan de dikke. Spreekt voor zich. Heerlijk!

Zo’n duur haasje is lekkere ‘contorni’ waard. Dat is risotto met funghi. Niet vooraf, maar gewoon erbij. Scusi, cucina Italiano. En we maken Finocchio al forno erbij. Dat is de moeite waard om eens te proberen. Ook zonder haas.

Voor 2 personen:

2 venkelknollen, in de lengte doormidden snijden en in een ovenschaal leggen. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vervolgens: 1,5 el honing, 1,5 el balsamicoazijn, peper, zout, wat venkelzaad en 4 el olijfolie door elkaar mengen en over de venkelknollen gieten. Even omschudden, zodat ze helemaal onderliggen.  Je mag de azijn ook vervangen door wijn, kleur mag je zelf kiezen.
Zet de venkel 20 minuten in de oven. Heerlijke Italiaanse uitvinding deze Finocchio al forno (het is mijn variatie op een recept uit Koken tussen Italiaanse Vulkanen van Ko Sliggers).
Alles op een bord vleien, mooi wijntje erbij en genieten maar van deze Italiaanse herfst …. buon appetito

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *