Bietencarpaccio met kaaspannenkoekje

Bietencarpaccio

Een balansdag. Ken je dat? Een balansdag. Er zijn mensen die hebben dat niet nodig. Die hebben dat nooit nodig. Voor mij zou het beter zijn als al mijn dagen balansdagen waren en slechts af en toe een normale dag ertussen.
Een balansdag is voor als je uit de band gesprongen bent. Ieder pondje gaat door het mondje rechtstreeks naar het ….. Inderdaad en daarvoor is dus de balansdag uitgevonden.
Het Voedingscentrum heeft een speciaal kookboek met balansdagrecepten. Het valt nog heus niet mee om een goed recept te vinden. Ik heb er eentje gepikt van Bea. Mede-eigenaresse van Duo Damesmode in Gouda.
Foto is ook van haar. Recept wel een beetje aangepast aan mijn eigen idee en aan de balansdag dus een beetje van Bea en een beetje van mijzelf.

Dit recept kun je voor de lunch maken maar ook als diner. Als lunch laat je het kaaspannenkoekje weg en eet je er een bruin broodje bij.
En het is dus geen warme maaltijd maar een saladeschotel. Als diner op balansdag een kopje bouillon vooraf en een magere yoghurt met wat fruit toe. Bij de salade past dan een gegrilde karbonade of een stukje gegrilde kip heel goed.
Gekookte bieten in plakken snijden. Dun als het voor de lunch is en dikker als het voor ’s avonds is. Veldsla of rucola erop. Bak een klein volkoren kaaspannenkoekje en strooi ook wat oude geraspte kaas over de salade.
Versieren met geroosterde pijnboompitten. Gehakte walnoten of hazelnoten is ook lekker. Hier en daar een reepje zongedroogde tomaat die geweld zijn in balsamico en olijfolie.
Besprenkelen met een beetje citroensap. Kappertjes zijn ook fijn erbij. Een klein beetje magere yoghurt mengen met wat mierikswortel (potje) en zout en peper. Hier en daar een dotje.
Glaasje witte wijn Glas water erbij.
Het is mij geen raadsel waarom medekookster Bea zo slank is. Dat snap ik heeeeel goed.

Published by

2 thoughts on “Bietencarpaccio met kaaspannenkoekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *