Bimi of Chinese broccoli

Leuk Chinees kookboek heb ik. Jammer dat het in het Chinees is. Erg jammer want de gerechten zien er zeer smakelijk uit. Ik vind die Chinese groenten altijd zo heerlijk. Lekker vers en knapperig en fijn van smaak. Wij zijn bijzonder gelukkig met het feit dat we een aantal hele grote en goed gesorteerde toko’s in onze omgeving hebben met een grote keus aan verse groente.
Maar we zien ook steeds vaker Bimi bij de supermarkt. Ook wel Chinese broccoli genoemd. Lange stengels met een mini-broccolietje aan het eind. Bij de toko zit er meer blad aan dan de variatie die ik in de supermarkt zie. De smaak is peperiger dan van gewone broccoli. Jammer dat het wat prijzig is want het is ontzettend lekker en snel klaar.

Neem een pond Bimi en snij de lange stengel eraf en snij die in de lengte door. Apart houden van de kop. In een wok (koekenpan of hapjespan gaat ook prima) olie heet laten worden en de doorgesneden steeltjes een minuutje roerbakken. Dan pas de bloemkoppen erbij tegelijk met een theelepel heel fijngehakte gember, een theelepel suiker, een eetlepel droge sherry of rijstwijn en 125 ml kippenbouillon.
Even goed doorroeren, deksel op de pan en na een minuutje of 2 is het klaar.
Fijn bij pittige kip en rijst.

KokenKoken

Published by

4 thoughts on “Bimi of Chinese broccoli

  1. Morgen ga ik er bij de toko naar kijken. Vooral het peperige trekt me aan, ik hou niet zo van de koolsmaak van broccoli, en andere kolen en maskeren met de kruiden die je noemt zijn ook daarvoor een goede optie. Het is zo gezond in de winter en zo hoop ik wat meer binnen te krijgen.

  2. De place to be voor een workshop traditioneel Chinees koken isHet Zesde Geluk op de West-Kruiskade in Rotterdam! Ik ben er laatst geweest en heb genoten van het enorme aanbod aan culinaire hoogstandjes uit de Aziatische keuken gecombineerd met een snufje cultuur. Zeker een aanrader voor een smaakvol middagje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *