Bladerdeegtaartje met spinazie en zalm

Bladerdeegtaartje met spinazie en zalm

Al eerder hadden we een recept uit één van de twee geweldige boeken van Cucina Maria namelijk de Tomaat met ricotta. Op diezelfde pagina kun je ook lezen hoe de boeken van Cucina Maria in elkaar zitten. Ze worden hier echt heel regelmatig geraadpleegd. Krijg je gasten en weet je niet wat je wilt maken? Je haalt die twee boeken uit de kast en 100% zeker heb je in no-time een fijn diner in de planning.
Deze keer maakten we het bladerdeegtaartje met spinazie en zalm. Hierna krijgen jullie geen recepten meer uit Cucina Maria want als je alle menu’s wilt hebben dan koop je ze zelf maar. Daar ga je geen spijt van krijgen.

De Quiche con spinaci e salmone dus.
Je hebt van die kleine vlaaivormpjes nodig. Van die eenpersoons van zo’n 8 cm doorsnee. Deze hoeveelheden zijn voldoende voor zes kleine taartjes. Cucina Maria gebruikt iets grotere van 10/12 cm maar die zijn wat een de grote kant. Begin met de vormpjes in te vetten en wij strooien er dan ook een beetje bloem overheen want dan wip je de taartjes er later zo uit. Dan bekleden met bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem.
We roosteren 100 gram pijnboompitten in een droge koekenpan en laten die daarna afkoelen.
Vervolgens roerbakken we 200 gram spinazie tot die geslonken is. Laat goed uitlekken in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Snij de spinazie grof.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe wat paneermeel in de vormpjes en verdeel er dan de spinazie over en daarop de pijnboompitten. Klop een ei los met 125 gram crème fraîche en twee eetlepels fijngehakte dille en wat peper en zout. Verdeel dit over de spinazie/pijnboompitten. Bovenop verdeel je 100 gram fijngesneden gerookte zalm.
Ze gaan 20 minuten in het midden van de oven.

Zoals je ziet husselen we dus niet alles door elkaar maar gaat het laag voor laag in de vormpjes. Dat komt de smaak en het uiterlijk ten goede. De taartjes kunnen zowel warm als op kamertemperatuur gegeten worden. Als lunchgerecht of als voorafje. Je maakt ze vooraf klaar en serveert ze op een beetje gemengde sla met wat simpele dressing.

Ieder boek bevat 20 menu’s met 4 gangen en wijntips. Alles goed vooraf klaar te maken en alleen op het laatst nog even de keuken in.

Klik hier voor Cucina Maria deel 1 en klik hier voor Cucina Maria deel 2.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *