Blauwe smeerkaas

smeerkaas

Smeerkaas is natuurlijk helemaal niet aan de orde bij gezonde oplettende eters. Bah! Smeerkaas! Zout en vet en weet ik wat allemaal. Nou ik wel hoor. Ik ben dol op smeerkaas.
Eén van de dingen die wij in ruime hoeveelheid meenemen uit Frankrijk is smeerkaas van Société Crème.
Je kunt aan de kleur van de verpakking al zien wat voor smaak deze smeerkaas heeft. En als ik je vertel waar het staat dan is het helemaal duidelijk.
In de koeling, bij de voorverpakte blauwe kazen zoals roquefort. Nou, dan weet je genoeg toch? Vijf kleine rondjes kaas in een doosje voor 1,75.

Een wit smeerkaasje met de smaak van blauwe kaas. Noem het maar een verslaving. Heerlijk op een stokbroodje met tomaat. Of op een plakje komkommer.
Stel dat je in je vakantie (of later thuis) een makkelijke pasta wilt maken. Dan is dit smeerkaasje een uitvinding.
Fruit een uitje, hamblokjes erbij, scheutje room of bouillon, twee of drie smeerkaasjes erin smelten (eerst folie eraf halen) en dan de pasta erdoor scheppen.
Klaar!
Nu krijg ik waarschijnlijk allemaal brrrrrrr en bah reacties want smeerkaas! Dat is zooooo niet culinair. En weet je wel wat er allemaal inzit?
Nee, geen idee. Maar heel erg lekker is het zeker.
Dus ben je in Frankrijk dan weet je waar je zijn moet in de supermarkt.

Published by

6 thoughts on “Blauwe smeerkaas

  1. Heeerlijk en dankjewel voor het idee om het in de pasta te doen. Mijn dochter is er ook gek op en heeft een aardige hoeveelheid uit Frankrijk meegenomen, dus ik ben voorlopig weer even blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *