Bloemkool paprika ovenschotel

Bloemkool en paprika vormen een fijn stel. Er zitten in deze ovenschotel ook ui en spekjes dus dan begrijp je al dat het een echt lekkere ovenschotel is.
Dit zijn van die gerechten die bij toeval ontstaan. Ik was van plan om de bloemkool te verdrinken in een dikke kaassaus en dan even onder de gril te zetten. Op het laatste moment bedacht ik iets anders.
Aardappelen koken, bloemkool in roosjes koken. Ondertussen een ui fruiten met stukjes paprika en spekjes. Ik deed er ook fijngesneden zwarte olijven door en zongedroogde tomaatjes. Dat zijn die zwarte stukjes op de foto. Dat je niet denkt “wat is dat nou?”. Dat zijn zwarte olijven.
Maar die hoeven er niet in. Dat mag je lekker zelf bepalen.
We stampen de aardappels met flink wat melk en boter. Aangezien het de oven nog ingaat mag het wat nattig zijn. Vervolgens stampen we de bloemkool grof en lepelen dat met de paprikaspekjesprut uit de koekenpan door de aardappelen. In een ovenschaal en laagje parmezaan of pecorino erover. Of wat voor kaas je in huis hebt. Oven op 200 graden en 25 minuutjes erin.
Heel fijn met een frisse komkommersla en piccalilly.

KokenKoken

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *