Bloemkoolhamkaaspasta

Bloemkoolhamkaaspasta

Als het om kleding gaat dan hoor je weleens over een basisgarderobe. Je schijnt een basisgarderobe te moeten hebben met basics ofzo. Heb ik niet. Heb ik ook geen verstand van en ik wil er ook geen verstand van krijgen.
Basiskoken is iets heel anders. Ik ben dol op basiskoken. Kijk bijvoorbeeld naar bechamelsaus. Moet je niet eens bij na hoeven denken hoe dat moet.
Deze keer maken we de saus met 600 ml melk, twee volle eetlepels bloem en 30 gram roomboter. Roeren, prutten en na een paar minuten klaar. En dat doen we deze keer in een hapjespan want we hebben ruimte nodig.

Want als de saus klaar is dan gaan we pas goed los. In dit geval hebben 100 gram pittig geraspte kaas en 100 gram hamblokjes klaarstaan. We hebben een bloemkool in kleine roosjes beetgaar gekookt.
Kaas en hamblokjes door de bechamel. Als de kaas is gesmolten dan de bloemkool erdoor. Nog even door verwarmen en klaar.
Fijn met aardappelpuree maar ook heerlijk met pasta.

Die bechamel met kaas en hamblokjes is dus een basiskooksausding. Want het is ook heerlijk met broccoli of met sperzieboontjes. Om het nog maar niet te hebben over spruitjes, tuinbonen en bedenk het verder zelf.
Of alleen pasta erdoor en geroerbakte spinazie erbij. Je kunt de hele zwik nog in een ovenschaal ploppen en nog wat kaas erover en even onder de grill.

Maar met bloemkool en aardappelpuree is het echt comfortfood. Zalig.

KokenKoken

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *