Bloemkoolroom met spekjes of paddenstoelen

We hadden al eens bloemkoolsoep met bacon en bloemkoolsoep met paddenstoelen maar dit recept is geen soep. Dit is een bloemkoolroom en kan dienen als voorgerecht of als amuse. In de versie die wij aten bij Vriend en Vriendin was het een amuse en de hoeveelheid van dit recept (vier personen) zie je in het wijnglas hierboven.

Ik vond het echt heerlijk. Het wordt koud gegeten en was geweldig van smaak.
Fruit een fijngesnipperd sjalotje goudbruin. Doe er 150 gram bloemkoolroosjes bij en bak dat even mee. Dan 200 ml kippenbouillon erbij en de bloemkool beetgaat stoven. De bouillon mag verdampen. Doe er na 5 minuten 100 ml room bij en laat het koken tot de bloemkool zacht is. Pureren tot het een zacht geheel is en op smaak brengen met zout en peper.

Helemaal af laten koelen. Heerlijk met knapperig uitgebakken spekjes of gebakken paddenstoelen. Ook leuk tijdens een buffet.

Published by

10 thoughts on “Bloemkoolroom met spekjes of paddenstoelen

  1. Zeg Cornette, denkt u dat voor een lichtere versie ook mle gebruikt kan worden? Ik heb namelijk wat rauwe bloemkool over en een restje sojamelk dat ik wil opmaken… 🙂

  2. @Gnoe. Geen idee! Maar wil jij het proberen en het dan laten weten? Ik het niet zo’n verstand van “lichtere versies”. 😉

  3. Het kwam er niet meer van maar nu hebben we én slagroom die op moet, én bloemkool.. 🙂 Ik heb dus maar wat beukenzwammetjes in de biowinkel gekocht en dan eten we een dezer dagen het bloemkoolroompje. Overigens heb ik opnieuw ook ojamelk op te maken… maar dat wordt ene havermoutpapje morgenochtend 😉

  4. Vandaag heb ik dit gemaakt. Het is absoluut verrukkelijk, terwijl ik normaal helemaal niet van bloemkool houd. Ik heb geen kippenbouillon gebruikt, maar gluten- en gistvrije heldere bouillon (tablet).

  5. @Rieki. Je kunt het een dag van te voren al maken. Maar op de dag zelf (in de ochtend) is nog beter. Doe er wel pas op het laatst de spekjes overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *