Bloemkoolsalade met wortel en komkommer

bloemkoolsalade
Een maaltijdsalade met bloemkool, worteltjes en komkommer die bedacht is vanuit de vraag: “Wat ligt er nog allemaal in de groentela?”. En daar lagen nog een halve bloemkool, een komkommer en wat worteltjes. Tomaten zijn er altijd in huis dus hopla! Dat werd een maaltijdsalade.

Nu is een salade niet een kwestie van alles maar door elkaar smijten en zien wat er van komt. Soms heb je geluk en wordt het dan toch lekker maar een goede en smakelijke salade wordt over het algemeen met zorg en aandacht gemaakt en is niet altijd in vijf minuten klaar. Nu is deze salade ook weer niet zoveel werk maar toch. Hier gaan we.

Een halve bloemkool in roosjes en die koken we heel even tot ze beetgaar zijn. Ondertussen maken we een dressing van twee ruime eetlepels olijfolie met een kleine eetlepel ras-el-hanout. Als de bloemkool beetgaar is dan gieten we die af en doen het in een ruime schaal. Schep er direct de dressing door.
We snijden drie/vier worteltjes in dunne plakjes en smoren die in wat boter en olie samen met een fijngesneden sjalotje. Als de worteltjes bijna gaar zijn scheppen we ze door de bloemkool. Vervolgens hebben we een kwart komkommer geschild, zaadjes eruit in kleine blokjes gesneden. Een kleine augurk en twee kleine tomaatjes ook in stukjes en dat scheppen we allemaal door de salade samen met een eetlepel azijn.

Wie van pittig houdt kan de dressing scherper van smaak maken door gerookt paprikapoeder te kiezen in plaats van ras-el-hanout. Overigens is het aan te raden om te experimenteren met verschillende dressings. Die kunnen een salade vaak een heel andere smaak geven. Deze salade eet je op kamertemperatuur en is heerlijk met gebakken aardappeltjes of een aardappelsalade. Ook fijn met couscous en als bijgerecht bij een BBQ.

Save

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *