Bloemkoolsoep met komijnekaas

bloemkoolsoep

Geef het maar toe. In plaats van bloemkoolsoep met komijnekaas zeggen jullie vast ook weleens soemkoolbloep met konijnekaas. Niet? Ik wel. Je moet wel oppassen dat dit soort dingen geen gewoonte wordt want voor je het weet sta je in een ernstig en serieus gesprek omgedraaide woorden te gebruiken zonder dat je het nog in de gaten hebt.

Op het eerste gezicht ziet deze soemkoolbloep bloemkoolsoep er heel gewoon uit. Schijn bedriegt. Het is een heel fijne soep met een bijzondere smaak. Als je gasten hebt serveer je het natuurlijk in een mooi bord. Dat had ik ook gedaan maar die foto’s zijn niet echt geweldig geworden. Dus dan maar een foto van het restant dat tot de volgende dag in de koelkast mocht logeren.

Voor 4 personen en nog een kopje voor de lunch. De volgende dag is het overigens nog lekkerder.

Snipper 2 uien en fruit die met 2 tenen fijngesneden knoflook in wat olie. Een halve bloemkool (maat voetbal maar dan ietsje kleiner) inclusief de stronkjes in kleine stukjes en dat doen we erbij. Even meebakken en dan 2 eetlepels bloem erin. Goed omroeren en na een minuutje of twee een halve liter kippenbouillon erbij en de soep aan de kook brengen. Dan gaan we het kruiden met een theelepeltje djinten (gemalen komijn) en een theelepel garam marsala samen met een mespuntje chilipoeder. Laat de soep 20 minuten koken met het deksel op de pan. Op het laatst doe je er 100 gram geraspte komijnekaas door en zet je de staafmixer erin en laat die vooral ook even draaien.
Erg lekkere soep.

Save

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *