Bonenschotel met vis


Wij hebben een weekje Allerhande gedaan. Hadden we zin in. Uiteraard slopen we alle pakjes en zakjes uit de recepten en vervangen van alles naar eigen inzicht, maar dat hoort bij onze manier van Eigenwijs koken.
Zo maakten we de Bonenschotel met vis. Was lekker. Niet zodanig dat we niet kunnen wachten tot het weer op het menu staat. Maar best lekker. Een beetje gewoontjes lekker.

Voor twee personen smoor je een fijngesneden ui met wat knoflook. Bij Appie nemen ze 400 gram Italiaanse roerbakmix voor vier personen. Wij namen zo’n hoeveelheid met z’n twee maar dan van de Jumbo. Smijt de groente bij de ui en dan een klein potje witte bonen in tomatensaus erdoor.
Oven staat inmiddels op 200 graden. De helft van het groentemengsel in een ovenschaal. Daarop legden wij scholfilet. Andere helft van de groente erop. Afdekken met alufolie en 20 minuten de oven in.

Erg gezond. Dat wel. Heel erg gezond. Maar er ontbrak iets. Ik ga het vast nog eens maken maar wellicht kies ik dan zelf de groentes in plaats van zo’n voorbedachte zak. En misschien doe ik er dan ook wel kleine blokjes chorizo door of hele dunne plakjes erbovenop. Voor de pit en de smaak.
Ja, volgende keer zelf bedenken. Dit is lekker maar dan wordt het heel lekker.

KokenKoken

Published by

2 thoughts on “Bonenschotel met vis

  1. ik was toch wel benieuwd naar dit gerecht omdat het het zo makkelijk is. Gooide inderdaad wat chorizo door een groentemengsel en bovendien een laagje kaas bovenop. Het was lekker eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *