Bonenstoofpotje met wat je nog in de koelkast vindt

lamsstoof

Het moet wel raar lopen wil je voor dit supersnelle stoofpotje niet alles in huis hebben. Nou ja, een rode paprika en een courgette. Even snel halen bij de groentewinkel.
Verder is het een stoofpotje waar je alle kanten mee uit kunt en dat heerlijk is om restjes op te maken. Wat je altijd in huis hebt zijn uien en een pot witte bonen. Dat mogen ook witte bonen in tomatensaus zijn maar je kunt er ook zelf wat tomatenpuree doorheen roeren.

Voor twee personen bak je 250 gram vlees (snel gaar varkensvlees, lamsvlees of kip) lekker bruin in wat olie. Schep het vlees uit de pan en bak vervolgens een fijngesneden ui, de rode paprika en de courgette beetje gaar.
De bonen erbij en eventueel dus wat tomatenpuree en 1,5 tot 2 dl water. Als je hebt nog een paar takjes verse tijm. Na een paar minuten mag het vlees er weer in en dan warmen we het geheel nog 10 minuten door en klaar ben je.
Met rijst, met pasta, met aardappels of met brood. Allemaal goed.

Het fijne is dat je zo kunt variëren met deze schotel. Als we even uitgaan van de ui, paprika, courgette en de bonen als basis dan kun je vervolgens ook kiezen voor stukjes chorizo of plakjes rookworst.
Stel dat je nog wat champignons in de koelkast tegenkomt of een stengel bleekselderij. Kom je dan toch op een mooie manier vanaf.

KokenKoken

Published by

One thought on “Bonenstoofpotje met wat je nog in de koelkast vindt

  1. Inderdaad een pot witte bonen hebben wij ook altijd in huis voor het geval we geen zin hebben om boodschappen te doen of te lang te koken. Dan maken een dergelijk stoofpotje. Alleen niet met een tomatensaus met thym, maar met een kerriesaus met kaffir limeblaadjes. Verrukkelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *