Bospaddenstoelensoep

Image by silviarita from Pixabay

Daar zijn we weer. Vanaf vandaag voortvarend verder met de belevenissen van Culinette. We waren ergens bij de recepten van het kerstdiner blijven hangen. Vandaag de bospaddenstoelensoep. In de huiselijke kring inmiddels omgedoopt tot paddosoep. Simpel maar meer dan heerlijk. Een verfijnd soepje voor een etentje maar ook doordeweeks niet te versmaden.
Fruit een gesnipperde ui in wat boter. Doe er 200 gram in plakjes gesneden gemengde paddenstoelen bij. Smoor deze een paar minuten en haal de hele zwik vervolgens uit de pan. Even wegzetten.
Doe nog wat boter in de pan en strooi er 3 eetlepels bloem op. Roer die met een garde door elkaar tot het mengsel loslaat van de bodem. Giet er dan 3/4 liter warme kippenbouillon beetje voor beetje bij en laat de gebonden soep op een middelhoog vuur aan de kook komen. Paddenstoelenmengsel erin alsmede 4 eetlepels room. Nog drie minuutjes doorkoken en de soep vervolgens opleuken met wat fijngesneden peterselie. Persoonlijk ben ik dol op paddenstoelen en room dus de hoeveelheden kunnen wat mij betreft wat meer zijn. Kwestie van smaak.

Published by

One thought on “Bospaddenstoelensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *