Broccolitaart zonder bodem

Weer zo’n recept van niks. Je kunt het niet eens een recept noemen. Een hartige taart zonder bodem die ook eigenlijk geen hartige taart is. Wat moet je daar nou mee? Ik weet het ook niet. Maar lekker was het wel en makkelijk ook nog.
Ik vind een hartige taart met een deegbodem vaak zo zwaar en zeker teveel voor twee personen. En waarom zou je zo’n taart een dikke bodem meegeven? Zonder bodem gaat ook prima.
Voor twee personen een grote broccoli in kleine roosjes. Even de kook erover en afgieten. Broccoli in ronde vlaaivorm (goed invetten) uitspreiden. Drie eieren kloppen, wat room erbij en erover gieten. Uitgebakken spekblokjes ertussen en blokjes kaas. Ik koos voor gorgonzola maar een andere kaas gaat ook prima.
Zo’n 20/25 minuten in de oven op 180/190 graden. Grote schaal fijne groene sla en eventueel een stukje gebakken zalm of gegrild stukje vlees en klaar ben je.

Natuurlijk zijn er talloze variaties op te bedenken. Blokjes ham of salami in plaats van uitgebakken spekjes. Gemengde groente/champignons of bloemkool in plaats van broccoli. Kleine gehalveerde tomaatjes erop. Varieren met de kaas. Geitenkaas is ook een fijn plan.
Gewoon lekker en ontzettend makkelijk. En dat willen we toch?

KokenKoken

Published by

10 thoughts on “Broccolitaart zonder bodem

 1. Jaaa! Ik ben er sinds kort achter dat ik wat gevoelig reageer op koolhydraten, dit is dan een geweldig recept om te variëren!

 2. Jeetje is dit maar voor 2 personen??? Als dat voor grote groepen moet zijn, dan mag je er wel heel wat van maken.

  1. Omdat het geen zware deegbodem heeft hapt het snel weg. Als je voor een grote groep maakt dan zou ik altijd voor een deegbodem kiezen. Dan ligt het zwaarder op de maag en heb je minder nodig.

 3. Heb je precieze ingrediënten en hoeveel moet er van dat alles in wil hem vanavond maken..
  Maar hij ziet der heerlijk uit..

  1. Hallo Marlou. De meeste hoeveelheden staan erin. Wat de room en de kaas betreft moet je een beetje op gevoel werken. Ik zou zeggen een scheut room (klein glaasje) en een ons kaas.

    1. Nee Marlou. Dat weet ik niet meer. Blijf maar aan de voorzichtige kant. Dan gaat het vast goed. Beetje durven hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *