Bruschetta’s

bruchetta

Dat heb je weleens. Dat je ergens eet en dat je dan iets krijgt waarvan je denkt: ‘onthouden!!’. In zo’n geval is het handig om een foto te maken. Zo kreeg ik in het mooie Limburg deze bruschetta’s als voorgerecht en zoals je ziet is het te simpel voor woorden maar wel heel erg lekker. Dit is natuurlijk geen recept. Dit is een eetidee. Niet alleen als voorgerecht maar ook als lunch niet te versmaden. Dus als je stokbrood over hebt van een barbecue of ander eetfestijn dan nooit weggooien. Je maakt er overheerlijke bruschetta’s mee.

We beginnen met drie stukken schuin gesneden stokbrood in te smeren met wat olijfolie. Vervolgens grillen we ze in de grillpan of even in de oven. En dan insmeren met een doorgesneden teen knoflook. Dat kun je vooraf doen.

We beleggen de stukken bruschetta daarna met:

1. Plakje tomaat, plakje mozzarella, plakje tomaat, ringetjes zwarte olijf en wat pesto
2. Plakje gerookte zalm, paar kappertjes en wat knoflookmayonaise
3. Plakje prosciutto (of andere rauwe ham), zongedroogde tomaatjes, gekarameliseerde uitjes (kant en klaar te koop bij de speciaalzaak of in een goede supermarkt) en een beetje balsamico.

In het midden van het bord wat sla met een zongedroogd tomaatje en hier en daar wat geroosterde pijnboompitten en klaar ben je.

De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos maar deze combinatie paste wel heel fijn bij elkaar. Heerlijk met een koele witte wijn zoals deze Macon-Villages.

Published by

One thought on “Bruschetta’s

  1. De lekkerste blijft voor mij nog steeds de simpelste: goede, lekkere tomaten ontvellen, kern eruit en in kleine stukjes met knoflook (teveel knoflook bestaat bijna niet ;-)), olijfolie en in fijn gesneden basilicum mengen en dat op geroosterd stokbrood. Om voor uit bed te komen zó lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *