Cantuccini

Eigenlijk gek. Om harde koekjes te bakken die je vervolgens weer zacht maakt door ze in de koffie te dopen. Maar wel heel lekker. En niet moeilijk.
Je doet 150 gram amandelen in een koekenpan. Twee eetlepels water erover en vervolgens zacht roosteren. Niet te snel en niet laten verbranden. Blijven roeren dus.
Meng in een kom 300 gram bloem met een beetje vanillesuiker, een half zakje bakpoeder, 2 eieren, 200 gram suiker, de rasp van een kleine limoen en 1 eetlepel limoensap.
Als alles goed gemend is dan mogen de amandelen erdoor. Dat klinkt een stuk simpeler dan het is. Nee, je hebt niks fout gedaan. Het is een goedkoop kwartiertje sportschool om die amandelen erdoor te kneden met je handen.
De oven is verwarmd tot 160 graden. Maak op een bakplaat met bakpapier van het deeg stroken van 1 cm hoog en 5 cm breed. Je hebt genoeg deeg gemaakt voor twee stroken. Bak deze 30 minuten in het midden van de oven.
Vervolgens snij je de repen in stukken van 1 cm en leg die stukken op hun zijkant (zie foto). Bak ze nog 5 minuten aan de ene kant. Omdraaien en nog 5 minuten aan de andere kant. Even voelen of ze al goed hard zijn en anders nog een paar minuutjes terug.
Lekker soppen in de espresso.

Published by

3 thoughts on “Cantuccini

 1. Dag Jeanet,

  Fijn om te zien dat mijn receptjes goed worden gebruikt.
  Ik kwam toevallig weer op je site terecht. We ( mijn zoon Yumi vooral) zijn bezig met een internet “offensief”. Blog erbij, Twitter, Facebook, linkedin ga u zo maar door.

  Hoe gaat het met jullie?
  Nog steeds lekker aan het koken?
  Als je nog nieuwe ideetjes wilt hebben kan je naar mijn blog : Kookstudioudo.blogspot.com

  Groeten aan Ger

  Wouter Udo

 2. … volgens mij redt Jeanet het prima zonder de “ideetjes”van Wouter!

  Echter: Af en toe eens wat lenen van een internetbuur is toch heel sociaal.
  (kopje suiker)

  Ik ben niet zo van die semi-zure-smaak…

  Dus voor Jeanet: “Go Girl !!!”

  Groeten,

  RUIG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *