Chinese koolsalade

koolsla

Een groene kool is groen. Een rode kool is rood. Een witte kool is wit. Een spitskool heeft een puntje. Hoe herken je dan een Chinese kool? Die spreekt geen Nederlands. Een Chinese kool is heerlijk om rauw in te bijten. Lekker koolsla van maken. Veel smakelijker dan gewone sla die naar niets anders smaakt dan water en eigenlijk ook niets anders is.

Snij de kool in de lengte in vieren. Wassen doe ik de kool niet. Vervolgens met een groot scherp mes vanaf de lichtgroene zachte punt zo smal mogelijke reepjes snijden. Doe een wedstrijdje met jezelf (win je altijd) in het snijden van hele smalle reepjes. Reepjes mengen met mayonaise, wat grove peper en zout en een scheutje witte wijnazijn. Goed omscheppen en eigenlijk ben je dan al klaar.
Maar je kunt dit ook als basis zien en er kleine uitgebakken spekjes aan toevoegen. Of een in blokjes gesneden appel. Geraspte wortel of een ragfijn gesneden rood pepertje. Mandarijn in stukjes. Enfin, je ziet wel dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Een lekker knapperige en gezonde salade. Fijn als maaltijdsalade maar ook heerlijk op een broodje ham of rosbief!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *