Chinese spareribs

Image by Laura Sweat from Pixabay

Er valt helemaal niets te kluiven aan deze Chinese spareribs. Maar dan ook helemaal niets. Dus ook een succes als je gasten hebt die niet van kluiven houden. Bovendien heb je er vrijwel geen omkijken naar en dat is ook fijn. Het geheim zit hem in twee dingen. Ten eerste liggen de spareribs een nacht in de marinade en ten tweede gaan ze op een lage temperatuur heel lang de oven in.
Voor vier personen neem je 1,5 kg varkenskrabbetjes. Maak een marinade van 1 eetlepel fijngehakte knoflook, 1 eetlepel fijngehakte verse gember, 2 eetlepel lichte sojasaus, 2 eetlepel donkere sojasaus, 1,5 eetlepel zwarte bonensaus, 3 eetlepel Hoi Sin saus, 2 eetlepel Shaoxing-rijstwijn of droge sherry, 1 eetlepel vijfkruidenpoeder of ‘Five Spice’ woksaus, 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel zout en 1 eetlepel suiker. En zorg dat je drie eetlepels (acacia) honing in huis hebt.
Doe de varkenskrabbetjes in een ruime braadslee en giet er de marinade over. Afgedekt een nacht in de koelkast laten staan. Oven op 130 graden en de krabbetjes nog even goed omkeren in de marinade. Ze gaan 2 tot 2,5 uur de oven in. Halverwege bestrijken of overgieten met de honing. Giet op het eind het overtollige vet eraf en zet de oven op 200 graden om ze op het laatste nog even lekker bruin te braden.
Heerlijk met gewokte noedels met groente. Op het moment dat je deze Chinese krabbetjes met mes en vork aanraakt valt het vlees er in zijn geheel af. Zalig recept. Gegeten bij vriend PdeB. Over de cocktails die we vooraf maakten en dronken hebben we het een volgende keer.

Published by

2 thoughts on “Chinese spareribs

  1. Kan je me vertellen wat het verschil is qua smaak tussen lichte en donkere sojasaus?
    En waar kan ik welke het best bij gebruiken?
    Gr. Jenny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *