Chocoladetaart zonder oven

Zoals je kunt zien op de foto was de bovenkant een beetje zacht. Dat komt waarschijnlijk omdat de taart maar een paar uurtjes in de koelkast had gestaan. Langer was beter geweest en zelfs een hele nacht kan geen kwaad. Maar hij was er niet minder lekker om.
En de oven heb je niet nodig. Springvorm van 20 cm. Klem een stuk bakpapier tussen de bodem en zet een brede reep papier tegen de zijwand. Altijd eerst invetten want dan komt hij straks makkelijk los.
Verkruimel 150 gram chocolate chip cookies (chocoladekoekjes met stukjes chocola) en smelt 75 gram roomboter op een laag vuur. Verkruimelde koekjes mengen met de boter en uitsmeren op de bodem van de springvorm. Gladstrijken en stevig aandrukken met de achterkant van een lepel.
Zet minstens een half uur in de koelkast. Verwarm vervolgens 400 ml slagroom (niet koken!!) en roer daar 300 gram chocola (minstens 70%) doorheen. Eerst die chocola even in stukken want dan smelt het sneller. Roer de chocoladeroom glad en wacht tot het even is afgekoeld.
Op de bodem gieten en in de koelkast zetten tot het stevig is.

Variaties:
Waar kun je die chocoladeroom mee vermengen? Gehakte walnoten of hazelnoten. Meringues die in kleine stukjes zijn gebroken. Staan trouwens ook leuk om er gewoon overheen te strooien zodat ze half in de chocola zakken.
Amarenekersen in kleine stukjes gesneden en op de bodem verspreiden voor je de chocoladeroom erover giet. Rozijnen in de rum geweekt idem dito. Wel oppassen dat zo’n mengsel niet te nat is.
De bodem kun je ook maken van in plakken gesneden chocoladecake (al dan niet met stukjes chocola erdoor) maar dan moet je wel zorgen dat de bodem helemaal bedekt is. Dat gaat makkelijker met een vierkante springvorm.
Ik ben van plan deze taart eens te maken met een chocoladeroom van witte chocola. Dat kan maar om te zorgen dat die goed stevig wordt moet je dan 400 gram chocola nemen ipv 300.
Zo’n donkere bodem met zo’n witte bovenkant en dan mooie verse aardbeien erop. Ik zie het al helemaal voor me. Of een bodem van roomboterkoekjes gemengd met boter en dan donkere chocola erop en aardbeien of peer of kersen.
Afijn, zo kunnen we nog wel even doorgaan en ik hou jullie niet tegen in de comments!

Psssst. Als je iets meer chocola neemt (350 gram b.v.) dan kun je er ook nog een glaasje likeur doorheen roeren.

Published by

10 thoughts on “Chocoladetaart zonder oven

 1. Jaaa! Ik maakte vroeger ook wel eens zo’n taartje, maar dan met laagjes verkruimelde bitterkoekjes gemengd met cointreau en laagjes van zo’n chocolademengsel. Maar het is zo zwaar; je hoeft het niet na een kaasfondue te serveren zal ik maar zeggen… wel lekker!

 2. oooewiee…dit is wel weer een heeeel slecht receptje….. šŸ˜‰
  mjammmieee….. dat gaat zeker eens gefabriceerd worden

 3. Het is een heerlijk taartje het is verbazingwekkend hoe zo iets simpels zo lekker kan smaken!
  De chocolade laat zich graag mengen met andere producten, het blijft lekker!
  Ik maak iedere keer een andere variatie. Bedankt voor het delen van dit heerlijke recept!

 4. Ik heb een vraagje ik wil deze taartje maken maar heb alleen een springvorm van 26 cm wat zijn de ingrediƫnten ervan?

  Groetjes Sara

 5. IK heb deze taart geprobeerd te maken alleen mijn chocoladeroom die ik in de springvorm deed wilde maar niet hard worden dus toen ik hem uit de springvorm haalde liep het overal heen…ik heb gedaan wat er staat in het recept..wat heb ik verkeerd gedaan? Moest ik de slagroom eerst opkloppen of moest dat erna? Ik heb het namelijk helemaal niet gedaan…

  1. @Stephanie. Nee, je klopt de slagroom niet. Die verwarm je en smelt er dan de chocolade in. Kan het zijn dat de verhouding slagroom/chocola niet helemaal goed is geweest? 400 ml (4 deciliter dus) slagroom en 300 gram 70% chocola. Dat zijn echt belangrijke dingen.

 6. Ik heb deze taart gemaakt met witte chocolade en met wat gehakte walnoten erdoor. Boven op was de taart nog iets te zacht, dus de volgende keer nog iets meer witte chocolade erin. Dit alles mocht de pret niet drukken. Super lekker was deze taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *