Chocoladetruffels

Nu vast een keer oefenen en straks met de feestdagen nog een keer maken.
Deze foto is niet van mij. Mijn chocoladetruffels zijn niet zo mooi rond want als ze een beetje hobbeltjes en bobbeltjes hebben zien ze er veel leuker uit. Als er de volgende keer een paar overblijven zal ik een foto maken.
Het recept is zo simpel als wat. Breng 250 ml room aan de kook. Pan daarna van het vuur en 275 chocola (smaak mag je zelf kiezen) erbij. Als je de chocola in kleine stukjes hakt smelt het sneller. Doe er ook 40 gram roomboter in en 3 eetlepels cognac.
Als alles gesmolten is en goed door elkaar dan een fijne zeef boven een schaal hangen en daar het mengsel doorgieten. Vervolgens gaat de schaal afgedekt in de koelkast.
Pas de volgende dag gaan we verder.
Met een kleine ijsknijper (twee theelepels gaat ook) schep je kleine bolletjes chocoladeprut en legt die op een bord met cacaopoeder. Goed erdoor rollen en klaar zijn de chocoladetruffels.
Maar de variatie op dit recept maakt het pas echt leuk. Want je kunt die bolletjes chocoladeprut natuurlijk ook door kokos rollen. Of door heel fijngehakte nootjes. Door fijngeraspte witte chocola.
Of maak die truffels eens van witte chocola en rol ze door poedersuiker. En doe er eens likeur door ipv cognac.
Doe mij een lol en bedenken jullie ook nog wat variaties. Heerlijk!

Published by

7 thoughts on “Chocoladetruffels

 1. Hmm, dat lijkt me heerlijk! Ik heb ze heel lang geleden wel eens gemaakt. Inderdaad een goed idee voor de feestdagen. Bedankt voor het recept.

  Ik heb geen ideeen voor variaties behalve een fop-idee (heb ik ook eens gemaakt), voor een surprise bijvoorbeeld. Neem een stukje watten maak ze vochtig met melk of water en rol door de chocoladepoeder (Nesquick kan ook). Net echt maar niet lekker!

 2. Het water loopt me in de mond…

  Zelf vind ik met pure chocolade en Cointreau erg lekker.
  Maar met kokos, champagne, amandeltjes, pistachenootjes, Irish Cream… je kan heel veel variëren en het is allemaal lekker.

  Kortom, truffels is mijn lievelingschocolaatje 😉

 3. Je kan ze ook door kaneel rollen.
  Of in de vulling kan wat tijm of rozemarijn. Zwarte peper of rode peper. Of inderdaad met cointreau. Lekker hoor…!

 4. Al eens gedacht aan hagelslag? maar dan een leuke variatie, melk wit, of vruchten.
  Door fijn gesneden/hakte/perste pistache nootjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *