Chorizogehaktballetjes

Om deze chorizogehaktballetjes te maken heb je verse chorizoworst nodig. Dus de soort die je nog moet bakken en niet de chorizoworst die op de borrelplank ligt. Je moet dus naar een goede slager of speciaalzaak. Ik kocht mijn verse chorizoworstjes bij de Crisp. Bij een goede slager en zelfs in een grote supermarkt kun je het ook vast kopen. Let er dus op dat je geen chorizoworst koopt die je op op brood eet. Het moet echt verse chorizo zijn.
Je kunt verse chorizoworst ook zo bakken al of niet eerst in stukjes gesneden maar eerlijk gezegd vind ik het dan veel te sterk van smaak. Door het te mengen met gewoon gehakt krijg je een heel subtiel smakende gehaktbal.

Ingrediënten
300 gram gehakt (rund of half om half)
175 gram verse chorizoworst
een ei
paar flinke eetlepels paneermeel of panko
klein beetje zout (eerst proeven of dat nodig is)
vers gemalen zwarte peper

Je kunt alles met een vork of met je handen mengen. Ik doe dat tegenwoordig in de Kitchenaid met de platte menghaak. Vervolgens maak je de balletjes en die braad je zoals je dat altijd doet.

Deze chorizogehaktballetjes zijn in veel gerechten te verwerken. Wij aten ze met een stampot van wortel en aardappel en een uienjus erbij. Maar ze zijn ook lekker met spaghetti en tomatensaus. Ook een groente (bonen) stoof knapt er heel erg van op.
Draai er ook eens soepballetjes van en geef je soep een opkikker. Of maak er hamburgers mee. En uiteraard zijn het toppers als snack.

KokenKoken

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *