Clafoutis met spinazie en zalm (of varkenshaas)

clafoutiszalmspinazie
Foto: Wijnschrijver PdeB

Een clafoutis kun je steeds anders maken met als gevolg dat er voor iedereen wel een clafoutis te bedenken is. Uiteraard kennen we de clafoutis als dessert. Met kersen of met peren en roquefort. Maar ook een hartige clafoutis als hoofdgerecht is heerlijk. We maken deze keer een clafoutis met spinazie en zalm.

Voor vier personen neem je 750 gram verse spinazie. Diepvriesspinazie kan ook. De helft van een pak van 450 gram laten we dan ontdooien. Snipper 2 grote uien fijn en bak ze glazig in wat olie. Spinazie grof hakken en erbij. Laten slinken en goed doorwarmen. Als het nodig is kun je een beetje van het teveel aan vocht afgieten. Maak goed op smaak met peper en zout en flink wat nootmuskaat. Nu kan de pan van het vuur. Snij 400 gram verse zalm aan blokjes en schep dit voorzichtig door de spinazie.

Een grote vlaaivorm of andere bakvorm (geen springvorm) naar keuze flink invetten of bakpapier erin. Schep de spinazie/zalm in de vorm. Meng 6 eieren met 100 gram bloem en 300 ml melk en giet dit mengsel over de spinazie/zalm. Dit kan 30 minuten in de oven op 160 graden.
Lekker met een goed gevulde salade en een droge witte wijn.

Variatie: Geen viseter? Neem 400/500 gram varkenshaas in blokjes in plaats van zalm.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *