Comfort Food van Janneke Vreugdenhil (en recept silken tofu)

Janneke Vreugdenhil beschrijft dit kookboek perfect in haar voorwoord: “Een bundeling ongecompliceerde gerechten waar je blij van wordt als het leven een beetje tegenzit, waar je van opkikkert als je grieperig bent, die je energie geven als je in een dipje zit, die melancholieke buien verzachten en feestvreugde verhogen. Kortom: comfort food.
En zo is het helemaal. Van retromacaroni tot stoofvlees tot biltong (ja biltong!!) tot en een heel hoofdstuk voor de chocoholics onder ons. Dit boek is een bron van warmte en plezier in 124 onvolprezen recepten. Alleen het lezen al is een bron van vreugde. Mooi, groot en zwaar boek. Stevige hardcover met prachtig dik papier en foto’s waar je zo een hap uit zou nemen. Heerlijke soepen, pasta, hapjes, schotels die we eigenlijk allemaal kennen maar waar Janneke vaak haar eigen stempel op drukt.
Iedereen die ik dit boek laat zien wil het graag lenen. Ik zou zeggen, doe jezelf een groot plezier en koop het.

Uit het hoofdstuk Troosteten ben ik zo vrij jullie één recept voor te schotelen. Eeuwig dankbaar ben ik Janneke voor dit gerecht. Wat een zaligheid!
Zijden tofu in een kommetje. Nee, nee, niet schrikken. Silken tofu is bijna een soort slagroom maar dan in een blokje. Heel zacht van smaak en structuur.
Snij 400 gram silken tofu voorzichtig in blokjes en verdeel het over twee kommetjes. Snij een verse rode chilipeper in dunne ringetjes (wel of geen zaadjes mag je zelf bepalen) alsmede twee lente-uitjes en een handje verse koriander.
Strooi dit over de tofu. Verdeel er 3 eetlepels lichte sojasaus overheen en 2 theelepels sesamolie. En dan komt het!
Verhit 75 ml arachideolie in een pannetje tot het echt kokendheet is en giet dit over de tofu.
Janneke zegt: eten met stokjes.
Ik zeg: op de bank met een leesdeken om je heen en ik eet het gewoon met een lepeltje.

KokenKoken

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *