Corned Beef met gebakken aardappelen

Slaat helemaal nergens op dit eetidee. Had je zelf ook kunnen bedenken. Maar ja, ik schrijf het dan weer leuker op. Dat scheelt.
Hoe het kwam weet ik niet maar het schoot ineens in mijn herinnering. Heb ik weleens meer. Meestal heeft het met iets lekkers te maken. Dit keer gebakken aardappeltjes met cornedbeef. En een uitje. Vooral beginnen met een uitje.
Ik kreeg dat vroeger thuis weleens. Soms met aardappelen en dan met een gebakken ei erop. Als hoofdmaaltijd. Of zonder aardappelen en het ei erdoor als een soort roerei. Dan aten we het op brood.

Maar mijn moeder zaliger gebruikte het ook om restjes groente op te maken. Lekker doperwtjes erdoor of boontjes. Na mijn vertrek uit het ouderlijk huis heb ik het eigenlijk nooit meer gemaakt. Raar is dat want ik vond het altijd wel heel lekker. Het staat dus gewoon weer op het menu.
De hoeveelheden zijn niet zo belangrijk. Tenslotte is dit een eetidee en geen recept. Begin met het fruiten van een uitje. Gekookte aardappeltjes in kleine stukjes erbij en de boel lekker bakken. Halverwege de cornedbeef uit blik (even in stukjes snijden) erdoor en dan op half hoog vuur korstje op de aardappels en de cornedbeef laten komen.

Niet al te enthousiast meer roeren maar rustig af en toe omscheppen. Geweldig ontbijt als je je de avond ervoor gedragen hebt alsof je nog 18 bent terwijl dat al jaren niet meer het geval is.
Maar ook een uitstekende maagvuller voor stevige eters. Lekker met ragfijn gesneden ijsbergsla.
En vergeet het gebakken ei erop niet.

KokenKoken

Published by

7 thoughts on “Corned Beef met gebakken aardappelen

  1. Grappig, juist toen ik uit huis ging, at ik regelmatig iets dergelijks: corned beef (fijngemaakt en opgewarmd in de koekenpan)met gekookte witte rijst en een spiegelei. Op de rijst deed ik nog een flinke scheut ketjap. Wat sambal erbij en smullen maar! Maak het nu nooit meer.

  2. wij deden er nog erwtjes bij… Maar ben eens zo ziek geweest van bedorven corned beef, dat ik het nooit meer gegeten heb. Dus als het nogal zout smaakt, laten staan die handel..

  3. Tja, er is altijd wel wat. Beetje schipperen dus. Maar ik heb dit recept een maand geleden ontdekt als ‘noodmaaltijd’ en vandaag is er weer nood: koelkast leeg, behalve het blikje cornèdbeef 🙂 en een zakje aardappelen (ja, die bewaar ik soms maanden in de groentenbak voordat ze uitlopen). Dus dank aan ‘eetidee!!

  4. Het is geen raar idee . Vermoedelijk is het een Amerikaans recept .ik at het op de koopvaardij KNSM toen we naar New York gingen .in 1973 was toen17 ik maak het nog steeds met uien grof gesneden en half blik cornetbeef naar ( inzicht ) en veel peper en snuf gayenne peper lekker pikant. +
    Rauwkost en dop-wortel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *