Courgette/aardappel ovenschotel

Foto Pixabay

Wat is het verschil tussen frittata en (Spaanse) tortilla. Gaan we het hier niet over hebben. Wat ze wel allebei gemeen hebben is dat ze in een pan worden gemaakt. Dit in tegenstelling tot deze ovenschotel. Ik wil heel graag een tortillapan. Zo’n zware gietijzeren. Moet ik snel kopen.
Aangezien ik die nu niet heb maakte ik deze Spaanse tortilla in de oven. Gaat ook heel goed maar wat ontbreekt is de knapperige bodem. Geeft niks. Het was meer dan heerlijk en fijn vooraf klaar te maken.
Voor twee personen is het een hoofdmaaltijd. Voor vier personen een lekker bijgerecht. Schil twee grote aardappelen. In blokjes snijden en 5 minuutjes koken. Twee rode uien en een grote courgette in stukjes/blokjes en 5 minuutjes bakken in de olie. Aardappelblokjes en courgette/uien in een grote schaal mengen en beetje laten afkoelen.

Kluts 3 eieren en roer die, met 100 gram pittig geraspte kaas, erdoor samen met wat kruiden. Verse tijm is zalig maar gedroogde oregano ook. Stort alles in een goed ingevette ovenschaal.
De bovenkant leukte ik op met blokjes feta maar een beetje gewone geraspte kaas kan natuurlijk net zo goed. De oven is inmiddels aangekomen op 180 graden en daar gaat de schaal 20 minuten in.
Heel fijn met een groene salade erbij een een mooi glas rode wijn.

Published by

5 thoughts on “Courgette/aardappel ovenschotel

 1. Misschien een handige tip. Ik maak tortilla in een koekenpan. Eerst op hoog vuur, daarna gaar laten worden op laag vuur. Vaak blijft de bovenkant dan nog te nat, dus omwikkel ik de steel met de koekenpan met aluminimumfolie en zet de pan onder de grill. Werkt heel goed!

 2. Het was heerlijk Cornette! De Courgette-Aardappel-schotel.
  Jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen, had ik speciaal voor jou gemaakt.

  Wat ik altijd heel geruststellend vind aan jouw recepten; ze kloppen.
  Alle hoeveelheden zijn goed, ik handhaaf ze allemaal terwijl ik bij andere recepten nog wel eens denk, nou, die verhoudingen zijn niet mijn verhoudingen, dat kan anders.
  Bij jou nooit.

  Áls ik er al iets over kwijt wil is het dat jouw hoeveelheden ruim aan de maat zijn.
  Ik kook voor mezelf dus had alles door twee gedeeld maar dan nog kan ik er twee dagen mee doen. Helemaal goed, morgen ’n makkie. En weer lekker!

 3. @G E R Wat een heerlijk compliment. En van die hoeveelheden? Uuuhhhh ja, ik probeer dat ook te verminderen. Valt niet mee hoor! Maar ik doe mijn best. ­čśë

 4. Je bent ’n schat en je recepten zijn ├â┬ęcht waar HELEMAAL GOED!!!!
  Ik houd het allemaal nauwlettend in de gaten.

  En ja, vandaag de andere helft van die heerlijke schotel. Was het maar vast zover……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *