Courgettekoekjes

Image by MootikaLLC from Pixabay

Er waren eens twee courgettes …….. en die moesten op!
Het zou het begin van een mooi sprookje kunnen zijn maar helaas liep het in dit geval niet goed af. Dat jullie vooral niet denken dat alles hier altijd lukt en perfect op tafel komt. Want zo is het niet. Maar van fouten leer je en dus is het goed ze af en toe te maken.
Volgens het recept was het allemaal nogal simpel. Rasp twee courgettes grof en knijp ze heel goed uit. Mengen met twee losgeklopte eieren, één eetlepel aardappelzetmeel, 100 gram geraspte kaas, wat zout, peper en nootmuskaat en dan koekjes vormen en in een koekenpan, in hete olie, fijn lekker bruin bakken.
Maar ja, op de TV doet zo’n kok niks anders dan alleen maar die koekjes. Blijkbaar heeft hij iemand in dienst die in de keuken ernaast de aardappeltjes, de vis, het vlees, de sla enzovoort staat te maken. Voor bij die lekkere courgettekoekjes. Wij hebben niet zo’n extra kok met extra keuken en dus eerst het courgettemengsel gemaakt en dat even weggezet om de rest van de maaltijd aandacht te kunnen geven.
En daar gaat het fout! Dus lieve medekokers, laat dat mengsel niet staan. Gelijk koekjes van bakken. Want door de kaas en het zout wordt er nog meer vocht uit die courgettes getrokken. Meer dan je ooit met je handen eruit had kunnen knijpen. En zodoende wordt de massa te nattig om er nog koekjes van te vormen en te bakken. Het werd een soort roerei/courgette/kaasgeval en we verdeelden de prut netjes over de borden.
Het was heerlijk. Maar het leek in de verste verte niet op een koekje.

Published by

4 thoughts on “Courgettekoekjes

  1. Troost je, zelfs als je ze niet laat staan worden het geen koekjes. Die aardappelzetmeel was te weinig. Ik had er iets meer ingedaan maar dat smaakte weer teveel naar meel.
    Geen succes hier.

    Nelly

  2. Er was eens een top 50 van beste foodblogs 2011 en daarop scoorde Culinette als nummer 2. Voor mij is Culinette nummer 1, want wie kan nou zulke heerlijke recepten doorgeven op zo’n hilarische wijze?

  3. door de courgetterasp eerst licht te bakken zodat het z’n vocht loslaat en daarna uit te laten lekken gaat het een stuk beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *