Courgetteschotel

Foto Pixabay

Als het weer zo blijft dan kunnen we wel vast aan de stamppot gaan. Het lijkt wel herfst. Met een beetje geluk krijgen we nog een mooie nazomer maar voorlopig liever een stevige schotel op tafel. Oven op 220 graden. Voor vier personen schil je aardappelen (zo’n 800/1000 gram) en kookt ze gaar. Stamp er met wat melk en boter puree van. Ondertussen heb je 2 flinke courgettes in hele dunne reepjes gesneden (of geraspt), een ui heel fijn gehakt en 150 ham of salami in piepkleine blokjes gesneden. Schep dit alles samen met 150 gram geraspte parmezaan en wat gedroogde basilicum door de puree. Als het te stevig is kan er nog wat room of melk door. In de ovenschaal doen en wat paneermeel gemengd met nog wat parmezaan en hier en daar een klontje boter erover. Ongeveer 30 minuten in de oven tot er een mooi goudbruin korstje op zit.

Published by

6 thoughts on “Courgetteschotel

  1. Lekker! ‘k Heb hier nog ongeveer 20 hele grote courgettes liggen, dus zo’n schoteltje is gauw gemaakt. Dit recept neem ik mee bij mijn courgette-receptenverzameling!

  2. Lekker! De courgettes waren in de aanbieding bij de Marokkaan dus ik heb er wat meegenomen. Top recept, meid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *