We waren nog geen uur in Parijs of we zaten al aan de lunch. Leuke Brasserie direct naast het Hotel. En we aten daar de specialiteit van de dag: Quiche Maison oftewel hartige taart met courgette en geitenkaas.
Simpel te maken en heerlijk! Oven op 200 graden. Bodem van de vorm met hartige taartdeeg bekleden. Snij twee courgettes in heel dunne plakjes. Neem 300/350 gram zachte geitenkaas en snij die ook in dunne plakjes of verkruimel het als dat makkelijker is.
Eerst wat parmezaan op de deegbodem strooien en dan beginnen met een laagje courgette. Daarop de geitenkaas en de courgette om en om zo netjes mogelijk verdelen. Klop 2 eieren los met wat room, verse tijm en zwarte peper.
Giet dit over de taart en bak hem in 25/30 minuten goudbruin. De taart is heerlijk om warm te eten maar ook op kamertemperatuur niet te versmaden en daarom ook heerlijk om mee te nemen als lunch.
Variaties: fijngesneden zongedroogde tomaatjes uit olie en/of zwarte olijven erdoor.
Een mooie courgeitentaart !
ik heb helaas al een visje voor mijn moeder voor morgen uit de diepvries gehaald.
dit komt zeker een andere keer.
lijkt me erg lekker en, ook niet onbelangrijk, snel klaar te maken.
Ga het recept zeker proberen.
Hij staat in de oven en ruikt nu al heerlijk!
Leuk dat ze in Frankrijk ook de Allerhande kennen:
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=274022&rq=plaattaart
dit was lekkerrrrr, mijn kleine (kleinkind)meissie (14 maanden!) zat te smikkelen. volgende keer toch iets meer maken. dankjewel!!!
(ik word nog een fan :))
de taart staat in de oven. en ruikt heerlijk. alleen een vraag. hoeveel room adviseer je… want dat stond niet op het recept. ik had 125 cc genomen maar twijfel of het genoeg is want de bovenste laag courgette zit niet in de room.
Leuk recept ga het maken maar dan met ricotta! Ik hou nl niet van geitenkaas ! Ben aan het snuffelen omdat ik een etentje ga maken voor 14 man en moest nog een vegeatrisch recept hebben met courgette! Die heb ik al liggen uit de groentetuin van een vriendin!
Het lijkt mij ook heerlijk, maar mijn zusje gruwelt van schimmel- en geitenkaas. Ricotta lijkt me weer zo flauw. Misschien een mengsel van oude kaas en ricotta. Het ziet er op de foto iig heerlijk uit.
nico zeg:in Frankrijk
Dat eerst op de bodem france mostert ( grof ) bestreken moet
worden.
Maar dat de courgette in plakjes gekaramaliceerd moet worden dan is het nooit te nat.
N.
Bij dezen goedgekeurd door Eetschrijver! ?