Creatief met Natural Spices

Lekker koken is vaak een kwestie van eigenwijs zijn. En dat komt goed uit want DeMan die hier in huis achter het fornuis staat is zo eigenwijs als hij groot is. Als hij een recept leest dan zie je de raderen in zijn hoofd alweer draaien en bedenkt hij een twist.

Toen de complete box met kruidenmixen van Natural Spices binnenkwam wist ik het direct. Hier ging hij eens fijn mee experimenteren. Eerst lezen wat er voor suggesties achterop de potjes staan en dan iets anders bedenken. Iets heel anders. Dat pakte goed uit.

Eerst even over de kruidenmixen zelf. De duurzame potjes (want van karton met een kurken deksel) bevatten 100% natuurlijke kruiden met veel minder zout en suiker dan je in andere mixen zult aantreffen en ze hebben grappige namen. In een aantal kruidenmixen zit zoetstof in plaats van suiker maar dat geldt niet voor alle mixen. In sommige zit helemaal geen suiker of zout. Ze zijn ook wat grover gemalen. Ook niet echt grof maar zeker geen onduidelijk poeder. Het leuke is dat er ook twee zoete kruidenmixen in het pakket zitten.

De Skinny Vanilly voor in de havermout. Het is een mix van o.a. kokos en kaneel met wat vanille en kurkuma. Als je het kunt gebruiken in havermout dan kun je het ook gebruiken in het beslag van (havermout)pannenkoekjes. Schep ook eens een eetlepel bij de rijst in de rijstkoker. Je krijgt dan een wat zoetige koskosrijst met een zachtgele kleur. Erg lekker bij pittige Aziatische gerechten. Overigens zijn meer van deze kruidenmixen geschikt om met de rijst mee te koken. De suggesties van Natural Spices staan bij ieder product op de website en achterop de potjes. Maar het is nog leuker om er zelf iets heel anders mee te proberen.

DeMan begint altijd met ruiken. Eerst aan zo’n kruidenmix ruiken en dan bedenken wat je er voor bijzonders mee kunt. Natuurlijk zijn de tips van Natural Spices zelf ook heel lekker maar dit zijn een paar gerechten die wij ermee maakten.

We aten gebakken mosselen met ui en paprika. Het was heerlijk om daar een kleine eetlepel Hurry Curry doorheen te doen. Samen met een eetlepel water en verdraaid, het wordt nog een beetje dikke saus ook!

De Habibi Veggie zijn kruiden die het uitstekend doen over groente. Fijn om te mengen met olijfolie en dan door de groente te scheppen. Groente roosteren in de oven? Dat is een traktatie met deze kruiden. Maar ook erg lekker is een schepje door de geklutste eieren. Even laten staan en daarna een omelet bakken. Overigens zijn er meer kruiden geschikt om dat mee te doen.

De Mamma Mia is heerlijk over pizza, door pasta of door een tomatensaus en nog veel meer. DeMan strooide het over de witlof (zie foto boven) die daarna gesmoord werd in een beetje sesamolie, gewone olie en witte wijn. Er ging ook wat zout over, knoflook erbij en een klein fijngesneden sjalotje. Wat klontjes boter erover en smoren maar. Aan het eind werd er nog wat blauwe kaas overheen gesmolten. Het was smullen geblazen.

Volg vooral ook de toepassingen die achterop de potjes staan. Wij deden dat met de Pablo’s Potato (aardappels in de airfryer) en de Vis-a-Vis die met wat bloem een scholfilet onweerstaanbaar maakte.

Al eerder hadden we het over kruiden direct meekoken met rijst. Dat kan ook met couscous. Zet de benodigde hoeveelheid water op en doe er direct de kruiden bij. Breng aan de kook en als het kookt vuur eraf en de couscous erdoor mengen. Na vijf minuten doorroeren. Heerlijk!

Verwen jezelf en je geliefden met de kruiden van Natural Spices. En hou hun website in de gaten. Want heus, die gaan vast nog met meer lekkere dingen komen.

KokenKoken

Dit artikel kwam tot stand via een samenwerking

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *