Culikalender en Koken met Karin

Het is geen geheim dat ik een fan ben van Koken met Karin. Dat heeft voornamelijk te maken met haar recht-door-zee manier van koken. Simpel, lekker, voor iedereen te doen, origineel en vooral geen pakjes, zakjes en ander voorgeprut geneuzel.
Als je in de recepten van Karin zoekt dan is het niet, zoals vaak bij andere kookboeken, dat je soms iets tegenkomt dat je wilt maken. Het is andersom. Er is maar heel weinig dat je niet wilt maken. Handig want dan kun je gewoon bij het eerste recept beginnen en zo door het boek heen werken.
In tijden dat ik volkomen inspiratieloos ben (overkomt ook mij) dan pak ik vrijwel altijd een boek van Karin en binnen 5 minuten is er een keuze gemaakt.
En ook fijn is het feit dat de Culikalender die ze ieder jaar maakt samen met Onno Kleyn zo rond deze tijd nog volop verkrijgbaar is. Ik ben namelijk bijna jarig en dan staat hij standaard op mijn verlanglijstje. Moeilijk vind ik altijd wel om niet gelijk de halve kalender door te gaan lezen. Deze keer ga ik er echt zuinig mee doen en begin ik pas op 1 januari met scheuren. Weliswaar geen tekeningetjes in de kalender maar wel erg veel leuke wetenswaardigheden en goeie recepten.
Als je de kalender wilt kopen (b.v. bij Bol.com) dan moet je wel snel reageren. Over het algemeen is hij rond begin oktober uitverkocht en een herdruk zit er niet in.

Dit in tegenstelling tot het eerste kookboek van Karin Koken met Karin. Kleine moeite, groot effect. Gelukkig weer verkrijgbaar. Boordevol met die leuke tekeningetjes, tips en trucs en de no-nonsens recepten. Dus mocht je die gemist hebben dan is dit alsnog je kans.
Vervolgens gaan we duimendraaien tot 13 september want dan komt het nieuwe ovenkookboek. Ik ben dol op ovenrecepten dus reken er maar op dat ook dat boek weer besproken gaat worden.
Alles lekker zelf koken op een simpele manier maar toch bijzonder. Als je dat graag doet dan is het hoog tijd om ook fan te worden van Karin.

KokenKoken

Published by

4 thoughts on “Culikalender en Koken met Karin

  1. helemaal leuk, ik bestel ‘m direct als decemberkado voor mijn lieve stiefdochter (en aan dat woord ‘stief’ heb ik zo’n hekel), maar goed waarom stel jij nu niet zoiets samen? ik vind karin’s recepten echt geweldig, maar die van jou (met alle respect voor karin)echt heerlijk. heb er al zoveel ‘gekopieerd’ en echt altijd succes!! kijk er met spanning naar uit. veel kookinspiratie zal ik zeggen en ik volg šŸ™‚

    1. @Mirjan. Dank voor het compliment.Misschien doe ik dat nog weleens. Maar tot die tijd kun je ze altijd uitprinten en zelf een boek samenstellen. Kun je er ook nog eigen foto’s bijplakken en er een heel leuk kado van maken. šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *